Stamford Bridge, 2023-08-25 21:00

Chelsea - Luton

Bra läge att åka till Stamford Bridge?
Kan Carlton Morris och Luton Town skrälla mot Chelsea?

Bra läge att åka till Stamford Bridge?

Premiären mot Brighton borta slutade med förlust. 1-4 mot fiskmåsarna får anses vara smickrande siffror. Brighton var lite för redo. Lite för bra. Luton verkade tagna av det stora i att göra debut i Premier League. Och var lite för naiva i sitt spel. Det blev ett tufft men helt nödvändigt uppvaknande. Det går inte att slappna av en sekund på denna, den allra hösta nivån. Då blir man obönhörligen hårt straffad.

Storförlust till trots, känslan efter trippen till sydkusten är ändå oerhört positiv. Vilken upplevelse det blev. För fansen (som tokägde Amex!) och för spelarna, som nu tagit vår familjära klubb tillbaka till finrummet efter många års ökenvandring. Det var ett tillfälle att njuta och det fanns onekligen mycket positivt att ta med sig.

Carlton Morris blir att räkna med på topp. Han kommer att vara ”hard to handle” för de flesta försvarar och var iskall från straffpunkten när han fick chansen att göra The Hatters första Premier League mål någonsin.

Ryan Giles och framförallt Issa Kaboré såg riktig fina ut i sina wing back-positioner. Den senare lyckades förvånansvärt väl hålla Mitoma i schack. Offensivt kom vi ofta till avslut på ett sätt som många av oss hade hoppats på men inte riktigt vågat tro på! Vi fick lugnande besked på målvaktsfrågan. Tomas Kaminski, den belgiske landslagsmålvakten, var riktigt vass och kommer vara en enorm tillgång. Bakom honom har nu även rutinerade Tim Krul värvats in vilket känns klockrent.

När Luton den gångna vecka varit spellediga (hemlig träningsmatch mot Arsenal undantagen, förlust 0-3) var det rätt skönt att se Brighton hänga fyra även på Wolves. I min bok är det är kvitto på att Brighton är riktigt bra. Och att Luton inte på något sätt behöver vara ett sämre lag än Wolves och andra lag som förväntas slåss på den nedre halvan.

Ombyggnationerna på Kenilworth Road är nu klara och om bara en vecka är det hemmapremiär mot West Ham. Det är på hemmaplan som Luton ska plocka de flesta av sina poäng men frågan är om det inte finns en lite skrällchans borta mot Chelsea redan denna omgång? Chelsea är skadedrabbat och ser inte ut att sitta ihop som lag riktigt än.

Med en enorm individuell skicklighet, nyförvärv i miljardklassen och en demontränare (nåja) i Pochettino är Londonlaget såklart storfavoriter. Men känslan smyger sig ändå på att lilla Luton Town kanske, kanske kan ha något att hämta här?

Jag förväntar mig en startelva med få eller inga ändringar jämfört med premiären. Mittbacken Reece Burke ryktas vara tillbaka och aktuell efter skada, men jag skulle tro att kvällens match kommer för snabbt inpå för honom. Det ska också bli väldigt intressant att se om Rob Edwards redan ikväll väljer att matcha nye Ross Barkley mot sin gamla klubb. "He's in the mix" är det senaste från the gaffer.

Låt oss i så fall hoppas på att släkten är värst!

COYH!

Fredrik Färm2023-08-25 14:33:00
Author

Fler artiklar om Luton