Briljant insats mot Brighton
Ogbene och framförallt Elijah Adebayo hade stor show mot Brighton.

Briljant insats mot Brighton

Hur ska man beskriva insatsen efter 4-0 hemma mot Brighton? Vad sägs om absolut briljant. Från avspark till slutsignal. Jag har nog aldrig sett Luton Town FC göra en bättre genomförd match. Dessutom mot så kvalificerat motstånd. Briljant var ordet. Newcastle nästa!

Underskattade DeZerbi och Brightonspelarna vad som krävs mot Luton på Kenilworth Road? Efter lätta och bekväma 4-1 i motsvarande möte i Premier Leagues öppningsomgång i augist är det lätt att tro det. Brighton tycktes vara fullständigt oförbredda. Resultatet blev en chockartad överkörning där The Hatters var bättre i allt.

Hög press och intensitet. Rakt och noggrannt passningsspel. Teknisk och taktisk briljans. En fullträff för Rob Edwards där inte en spelare satte en fot fel på hela matchen. Det känns som om laget fick retroaktiv utdelning efter många fina hemmainsatser där poängutdelningen inte motsvarat prestationerna på plan. Lagets utveckling sedan premiären är helt sensationell och jag skulle inte bli förvånad om Luton fortsätter klättra i tabellen.

Elijah Adebayo. He's magic you know! Tre mål och totalt dominant när han gång på gång vred och vände på Lewis Dunk.

Det finns numera en grundtrygghet och tro på sin egen förmåga i Luton. Den överdrivna respekten för de stjärnspäckade motståndarlagen är mer balanserad. Detta samtidigt som många av spelarna befinner sig i rejäla formtoppar. Amari'i Bell, Gabe Osho, Ross Barkley, Sambi Lokonga, Chidozie Ogbene, Alfie Doughty och nyss nämnde Adebayo är just nu helt otroligt bra. Resten av startelvan är inte långt efter.

Kenilworth Road ser alltmer ut som det svårintagna och fientligt sinnade fort som motståndarna bävar för att komma till. Men faktum är även att The Hatters även ser allt mer bekväma ut på bortaplan.

Apropå bortaplan. Nu reser Rob Edwards och laget norrut för att ta sig an The Magpies på St.James' Park, Med i truppen reser Teden Mengi, Jacob Brown (båda tillbaka efter mindre skador) och Issa Kaboré som är tillbaka efter afrikanska mästerskapen. Konkurrens på många positioner med andra ord vilket kan behövas då matcherna kommer lite tätare nu. Jordan Clark fick starta mot Brighton. Kanske tar Andros Townsend tillbaka den platsen mot Newcastle? Jag tror att Rob Edwards kommer rotera på en eller ett par platser.

Vad har då hänt i Luton under januari månads transferfönster? Försvararen Tom Holmes har anslutit från Reading (men har direkt lånats ut tillbaka till Reading) och högerbacken tillika japanske landslagsspelaren Daiki Hashioka har värvats in från Sint-Truiden. Den tredje och sista spelaren in blev anfallsspelaren Taylan Harris, även han värvad från Reading. Av dessa är det troligtvis endast "Hashi" som kommer gå in och direkt konkurrera om en startplats. Debuten kommer dock inte mot Newcastle.

På minuskontot hittar vi Ryan Giles, vårt dyraste nyförvärv inför säsongen, som lånats ut (med köpoption) till Hull. Det blev ingen succé för Giles och när inte speltid kunde garanteras är det en win-win situation att låta honom starta om sin säsong i The Championship.

Newcastle borta, Sheffield United hemma och Manchester United hemma väntar nu i Premier League. Känslan är att det finns en enorm kraft och självförtroende i laget och jag tror inte det alls är uteslutet att Luton kan ta sex eller sju poäng i dessa tre matcher. Men tre, fyra poäng är klart godkänt.

COYH!
 

Fredrik Färm2024-02-02 22:36:00
Author

Fler artiklar om Luton