Det är nu det börjar
Andros Townsend mot sin gamla klubb.

Det är nu det börjar

Efter en höst späckad och splittrad av ständiga och dränerande landslagsuppehåll känns det som att Premier League kan komma igång på riktigt allvar. Det börjar också bli allvar för Luton Town som har en rad viktiga matcher framför sig. Bottenkonkurrenterna har börjat plocka poäng och nu behöver de fina och kontinuerligt förbättrade prestationerna omsättas i trepoängare. Det kommer inte ett bättre tillfälle än Crystal Palace hemma.

Faktum är att Luton inte har vunnit hemma på Kenilworth Road ännu. Ska kontraktet klaras behöver The Kenny bli det fort som det talades om innan säsongen drog igång. Det borde ha blivit segrar både mot Wolves och Liverpool, men blev bara en pinne. Men jag tror det är nu det händer. Crystal Palace är verkligen inte dåligt lag men det är den typ av motstånd där vi måste gå för tre pinnar.

Poängavdraget för Everton gör att Luton hastigt och lustigt återigen ligger ovanför nedflyttningsstrecket. Tacksamt förstås men jag har ändå svårt att glädjas över detta. FA och Premier Leagues sätt att hantera de finansiella förutsättningarna i den engelska fotbollen är löjeväckande. Lika för alla någon? 

Amari'i Bell är tillbaka efter skada och lär ersätta Issa Kabore som dragit på sig en hvuudskada i landslagsuppehållet. Oroväckande är att genombrottsmannen Ogbene är osäker efter den fotskada han ådrog sig mot Liverpool. Andersen, Lokonga och Reece Burke är fortfarande indisponibla. Det borde innebära Kaminski i mål och en trebackslinje centralt bestående av Lockyer, Osho och Mengi flankerade av Alfie Doughty och ovan nämnde Bell. Ryan Giles kanske kan utmana om en plats om Rob Edwards väljer än mer offensiv balans, men med tanke på Olisehs och Ezes kreativitet i motståndarlaget är det stort tvek på den.

Nakamba och Barkley lär vara givna på centrala mittfältet och framför dem hoppas jag vi får se Morris, Adebayo och Townsend tillsammans, om nu Ogbene är osäker. Eller får Chong chansen från start?

Tittar vi på Lutons kommande tre matcher (Palace hemma, Brentford borta och Arsenal hemma) så tror och hoppas jag på minst fyra poäng. I den bästa av världar, sex. Låt oss hålla tummarna för att Rob Edwards fått igång offensiven under speluppehållet. We need goals! 

Come on you hatters! 

Fredrik Färm2023-11-25 12:58:00
Author

Fler artiklar om Luton