Det sena dråpslaget till trots - vilken kväll för Luton!
Chong i medaljongen. Vilket mål!

Det sena dråpslaget till trots - vilken kväll för Luton!

Visst är det alltid oerhört surt att släppa in mål i slutminuterna. Men inte ens Liverpools sena, sena kvittering kunde förstöra känslan av stolthet och en väldigt lyckad kväll för The Hatters hemma på Kenilworth Road.

Få var dem som hade gett lilla Luton Town poängchans hemma mot mäktiga Liverppol. Men efter upp emot 100 spelade hyperintensiva fotbollsminuter förkunnade resultattavlan slutresultatet 1-1 och en skrällpoäng till hemmalaget. Det kunde ha varit tre, för det här var verkligen inget orättvist resultat. Visst, Liverppol hade ett massiv bollinnehav och skapade flest målchanser. Men så där jättefarligt kändes det inte särskilt ofta framför Kaminski i kassen.

Men det var inte orättvist när Luis Diaz stångade in kvitteringen långt in på övertid. Skulle någon få göra ett mål för Liverpool denna dag så var det väl logiskt att det blev just han. Med allt tragiskt som pågår vid sidan av planen så fanns det något mycket vackert i detta.

De allra hetaste målchanserna hade ändå Luton. Darwins megamiss undantagen såklart. Det var efter den missen man kunde ana att kanske, kanske det här var Lutons kväll ändå. Morris avslut efter Ogbenes solonummer och Kabores kontring och skott i den absoluta slutminuten var förutom målen de hetaste chanserna.

Tahith Chongs superba kontringsmål efter kraftfull bolltransport och yttersida från Ross Barkley och sedan Jacob Browns kirurgiska inspel var fotbollsgodis a la carte. Det målet, det firandet, den stämningen kan visa sig vara oerhört betydelsefullt för Luton denna säsong. Som momentumsförändrare. Som bevis på att Luton visst kan spela sitt direkta, effektiva kontringsspel även i Premier League. Att laget kan ta poäng mot en titelutmanare. Perfekt att ha med sig när nästa motståndare heter Manchester United. Inte för att dom är titelutmanare direkt, men ändå ett storlag som enligt alla förväntningar enkelt ska städa av lag som Luton på Old Trafford.

Bäst i Luton? Omöjligt att utse en spelare. Det här var en helgjuten och näst intill hundraprocentig laginsats. Men kanske någon av Kaminski, Mengi, Kabore, Doughty, Osho, Barkley eller Ogbene. Alla var grymma.

1-1 mot Liverpool. Tack och bock. Nu har laget visat för sg själva att det är möjligt att hota även de allra bästa i ligan. Det ska bli hyperintressant att se vilken psykologisk effekt detta resultat kan föra med sig. Old Trafford nästa.

 

Fredrik Färm2023-11-06 19:40:00
Author

Fler artiklar om Luton