En sista dans i Premier League. För den här gången...
Kan Luton sätta en snygg punkt på säsongen hemma mot Fulham?

En sista dans i Premier League. För den här gången...

Även om det i teorin fortfarande är matematiskt möjligt för Luton Town att klara sig kvar i Premier League så vet alla vad som gäller. Det är The Championship som väntar för The Hatters nästa säsong. En besvikelse, självklart. Men Luton åker ur med flaggan i topp och framtiden är ljus. Förhoppningsvis kan vi få se laget tillbaka i högsta ligan om något eller ett par år.

Efter förra veckans besvikelse, när nedflyttningen blev ett faktum, så känns det bättre med en veckas perspektiv. Inför säsongen drömde både klubb och fans om nytt kontrakt. Men det var med en centrallinje med nyckelspelarna Tom Lockyer, Marvelous Nakamba och Eli Adebayo som gedigen centrallinje. Denna trio har, säsongsinledningen undantagen, fått den stora delar av säsongen förstörda av skador och hjärtproblem.

Med tanken på skadehelvetet så är det smått otroligt att laget ändå kunnat hävda sig och krigat för varandra och fansen. Ända in i kaklet. Med laganda. Med kämpaglöd. Men inställningen att aldrig, aldrig ge upp en match. 

Nu väntar Fulham hemma på The Kenny i omgång 38. Ett Fulham som verkar ha checkat ut. Här finns ett tillfälle att sätta en fin slutpunkt på säsongen. Faktum är att om Luton gör mål på söndag så har man gjort mål på samtliga motståndare i Premier League denna säsong. 

Med en något mindre skadedrabbad trupp är jag övertygad om att hoppet om och chansen till nytt kontrakt hade levt ända in i slutomgången. Men sån är fotbollen. Andra lag har också haft skador. Men Luton har av förklarliga skäl inte haft truppbredden att hantera situationen på samma sätt som mer etablerade lag.

Till matchen mot Fulham är Ross Barkley (utsedd till säsongens spelare i Luton!) och Reese Burke nya på skadelistan. Chidozie Ogbene är dock aktuell för spel från start. Det ska bli spännande att se hur Rob Edwards formerar laget. Kanske får Ruddock Mpanzu eller unge Joe Johnson speltid?

Överlag skall det bli spännande att se vilka spelare som Luton får behålla till nästa säsong och vilka som snappas upp av andra. Adebayo, Barkley och inte minst Alfie Doughty (med bara 12 månader kvar på kontraktet) lär uppbåda massivt intresse. Men både ordförande Gary Sweet och manager Rob Edwards har uttryckt förhoppningar om att behålla stora delar av laget som gjort en så heroisk säsong. Och tror stenhårt på laget som ska ta sig an The Championship.

Det finns onekligen skäl till optimism och förhoppningar på en inte alltför snar återkomst till Premier League.

COYH! 

 

Fredrik Färm2024-05-18 23:15:00
Author

Fler artiklar om Luton