Ett mirakel på gräs
I sista bortamatchen krävs seger mot West Ham.

Ett mirakel på gräs

Det är dags för Luton och Rob Edwards att gräva djupt och plocka fram varenda kanin som finns i hattmakarnas gömmor. Seger mot West Ham krävs för att hoppet om fortsatt spel i Premier League ska finnas inför nästa veckas slutomgång. Dags för ett mirakel på gräs.

För mirakel händer. Och betydligt större idrottsunder har skett än att Luton Town skulle slå ett formsvagt och omotiverat Hammers på London Stadium. Det i sig är kanske inget mirakel. Men om Luton skulle lösa uppgiften mot West och sedan få resultaten med sig i vecka 38:s finalomgång och klara nytt kontrakt, så vore det ett mirakel i ordets rätta bemärkelse. Ett mirakel lika stort som när Leicester vann Premier Leage. Nej, större. 

Att The Hatters med två omgångar kvar att spela fortfarande har ett nytt kontrakt att spela för, är en sanslöst stark prestation. Med den budgeten. Med den truppen. Med det skadeläget.

Inför West Ham borta så ser skadeläget ljusare ut än på mycket, mycket länge. Adebayo och Morris på topp. Den vindsnabbe Chidozie Ogbene aktuell för comeback. Barkley och Lokonga centralt. Mengi, Osho och Burke där bak. Men vi ska inte ha en övertro på att skadedrabbade spelare ska vara i toppform direkt efter lång frånvaro. Det såg vi mot Everton. Det kommer vi få se mot West Ham. Men det känns i alla fall mer robust.

Men chansen finns där. Det är bara att gå ut att njuta. West Ham borta på Olympiastadion. En jäkla upplevelse för fansen, spelarna och hela klubben. 

Skulle det gå åt fanders spelar Luton i Championship nästa år. Med god och framtidssäkrad ekonomi. Med en stark trupp. Men en historisk säsong i ryggen. Det är inte så illa det. The Championship är ett annat djur. 46 stentuffa omgångar. Ingen VAR. Vad finns det att inte gilla med det?

Rob Edwards kommer motivera laget till en sista push. Det kan vi vara säkra på. Det finns väl inget bättre än att få regna på David Moyes avslutningsparad?

Ge oss ett mirakel på gräs.

COYH!

 

Fredrik Färm2024-05-11 11:16:00
Author

Fler artiklar om Luton