Fem snabba frågor efter Lutons poänglösa inledning
Tahith Chong har sett riktigt bra ut i Lutontröjan!

Fem snabba frågor efter Lutons poänglösa inledning

Efter tre spelade matcher står Luton Town poänglösa. Men trenden är trots det positiv och nyckeln till framgång är att lära av misstagen och anpassa sig snabbt till det högre tempot. Hur är känslan kring laget så här långt? Här kommer fem snabba frågor och svar!

Vad är känslan kring laget efter säsongsinledningen?
Den är riktigt bra! Fansen är bakom laget trots att det står noll i poängkolumnen. Vi har haft problem med tempot och gjort för många kostsamma individuella misstag men det sätter vi upp på acklimatiseringskontot. Luton Town lär sig nya saker om Premier League för varje match och det har sett bättre och bättre ut för varje match. Nu tror och hoppas vi att poängen kommer när motståndet heter Fulham, Wolves och Everton.

Vad har varit den största snackisen?
Förutom all uppståndelse kring att det spelas Premier League-fotboll på gamla Kenilworth Road så har det varit mycket irritation kring hur det pratas om Luton Town bland TV-experter och tidningskrönikorer. Nedvärderande och raljanta kommentarer och direkta hån är vardagsmat och många i och runt klubben tycker att The Hatters förtjänar en större respekt för vad man åstadkommit. Luton måste bedömas efter förutsättningarna och utifrån vilken typ av klubb man är.

Vad har överraskat mest positivt?
Att man i varje match varit med länge, länge. Trots att man stundtals varit underlägsna har laget visat en förmåga att bita sig kvar i matcherna vilket tyder på en stark moral. Kan man eliminera misstagen och bli mer kliniska i ensklilda moment så kommer det här bli bra. Inviduellt har flera spelare varit riktigt bra, men Reece Burkes comeback efter skada sticker ut mest. Han var direkt sensationell mot Chelsa och West Ham och kommer vara otroligt viktig för oss Om han lyckas hålla sig skadefrit dvs.

Negativt då?
De individuella misstagen har kostat massor. Men det måste ses i ljuset av att både spelare, lag och klubb anspassar sig till Premier League-kostymen. Men det smärtar förstås. Att man har noll poäng efter tre matcher mot det motståndet är väntat, även om man hoppats på mer.

Hur har nyförvärven sett ut?
Största utropstecknet är nye keepern Kaminski. He looks solid. Tahith Chong och Issa Kabore har sett starka och lovande ut. Ryan Giles hotar ständigt framåt med sina inlägg men behöver lyfta sitt defensiva positionsspel. Ross Barkley ser också ut att lunna tillföra mycket med sin rutin och sin förmåga att ge laget andrum i pressade situationer. Samltiga värvningarna har ett tydligt syfte och har gjort laget bättre. Det är redan nu tydligt.

COYH!

 

Fredrik Färm2023-09-16 11:21:24
Author

Fler artiklar om Luton