2023-09-01 21:00

Luton - West Ham

Hemmapremiär i strålkastarljuset på Kenilworth Road
Premier League på The Kenny. Man får nypa sig i armen på nytt.

Hemmapremiär i strålkastarljuset på Kenilworth Road

Hatters mot Hammers. Luton med två klara förluster mot Brighton och Chelsea i bagaget. West Ham kommer med två imponerande segrar. Mot, just det, Chelsea och Brighton. Datan talar sitt tydliga språk. Det här kan väl bara gå på ett sätt?

Nej, vill jag genast svara på den frågan. Om allt vore så enkelt hade jag tappat allt fotbollsintresse för länge sen. Tjusningen i att allt trots allt är möjligt. Överraskningarnas tid är inte förbi. Det räcker att titta på min stryktipsrad från helgen. 7 rätt. Många överraskningar. Och det vore ju helt fantastiskt om Luton kunde plocka fram en kanin ur hemmapremiärshatten inför den trogna hemmapubliken på en nyrenoverad Kenny.

Mycket talar för West Ham såklart. Formen. Kvaliteten. Rutinen. Paqueta. Bowen. Antonio. JWP. Hammers är storfavorit. Men har de inte gått och blivit lite för stora favoriter? Lutonseger ger över fyra gånger fläsket på flera spelbolag. Större under har skett.

Kennyeffekten. Det är vad Luton hoppas på. Den trånga planen. Fansen som i princip står på sidlinjen och kan skapa en stämning som andas svunna tider. En miljö som rutinerade Premier League-spelare är ovana vid. Laget kommer även från seger med 3-2 i ligacupen vilket har givit en skjuts i optimism och självförtroende. Kan man få första målet kan det bli tre poäng. Det måste vi tro på.

Att på nytt hamna i underäge är inte att rekommendera.  När vi i matcherna mot Brighton och Chelsea behövt jaga ikapp har vi blivit uppslicade som en billig hämtpizza. Spelare som Raheem Sterling och Solley March har slukat oss lätt och ledigt och rapat behagligt efteråt. Luton sitter inte ihop som lag än för att kunna laborera med formationer. Det blir vidöppet. 

Nu håller vi tummarna för att vi drar först och att Carlton Morris eller varför inte Alfie Doughty (vilken jäkla frispark han drog in i cupen i veckan) är kliniska och hänger in varsin bakom Areola, som tagit över i buren efter Fabianski. 2-1 är mitt tips. Med stora delar hjärta och lite mindre del hjärna.

Luton är hyfsat skadefritt undantaget Dan Potts och Gabe Osho som är borta sedan tidigare. Frågan är om klubben hinner lösa ytterligare en försvarsspelare och kanske någon defensiv mittfältare innan helgens transfer deadline? Isaac Hayden är avskriven, det ryktas om att han inte klarade läkarundersökningen. Axel Tuanzebe blev för dyr. Nu pratas det om Rob Holding.

Manchester Uniteds Teden Mengi presenterades nu sent på torsdagskvällen! Kompis med Chong. Känns som en riktigt bra värvning. Vi behöver fler alternativ i backlinjen. Men debut mot West Ham redan imorgon känns inte troligt.

Fredagen kommer närmare. Vilken kväll det ska bli. Premier League på Kenilworth Road. Nu åker vi.

COYH!

Fredrik Färm2023-08-31 22:38:00
Author

Fler artiklar om Luton