Lutons säsong går in i ett avgörande skede. Det är bara att njuta!
Luton vann hemmamötet mot Crystal Palace. Kan Chio Ogbene och Teden Mengi ordna tre poäng i returmötet på Selhurst Park?

Lutons säsong går in i ett avgörande skede. Det är bara att njuta!

Det börjar bli sent tidigt. Prestationer behöver omsättas i poäng. Efter en tyngre period med skador och blytungt spelschema väntar nu tre matcher som mycket väl kan bli avgörande för Luton Towns möjligheter att säkra ett Premier League-kontrakt för säsongen 2024/2025. Är det möjligt? Absolut! Och alldeles oavsett så ska vi njuta av varje sekund.

Matcherna mot Palace (borta), Bournemouth (borta) och Forrest (hemma) behöver i min bok resultera i fyra poäng. Som allra minst. Men ännu hellre (förstås) är ett utfall på sex eller sju pinnar att önska. Skador och bräcklig defensiv till trots så är det ingen omöjlighet.

Nye Oliver Glasner och hans Palace har ett stort favorittryck på sig inför hemmafansen och de kommer behöva gå framåt och pressa Luton från minut ett. Det kan passa The Hatters utmärkt, och skadeläget till trots, så har flera spelare mycket fin form och i andra halvlek mot Aston Villa visade laget att man är långt ifrån uträknade. Ross Barkley och Jordan Clark börjar få kemi på mitten och formen på nyckelspelare som Carlton Morris och Alfie Dought pekar åt rätt håll. Palace saknar offensiv spets i Oliseh och storstjärnan Eze söker efter formen efter skadeproblematik. Jag tror Luton överrraskar och vinner med 3-1 och tar tre viktiga poäng som förhoppningsvis ger laget en enorm boost!

Till veckan väntar sedan omspelet av den avbrutna matchen mot Bournemouth, matchen i vilken vår älskade laglkapten Tom Lockyer, drabbades av sitt andra hjärtstopp. Det blir tufft och trots att The Cherries inte är i samma hysteriska form som tidigare under säsongen så känns laget väldigt homogent. Tar Luton en pinne på Dean Court vore det fantastiskt. Vi säger 1-1 efter lite "stolpe in" och en dos magi av Ross Barkley.

Och ja. Självklart ska Ross Barkley få en ny chans i det engelska landslaget.

Den tredje matchen, mot Nottingham hemma på The Kenny nästa helg, är den sista av dessa viktiga tre matcher innan spelshemat blir minst sagt obarmhärtlig igen (med bl.a. Spurs, Arsenal och Man City på bortaplan). Det blir lite av en "do or die"-tillställning och förhoppningsvis är spelare som Sambi Lokonga och Eli Adebayo redo för comeback efter rehab här. Nottingham har stora brister och jag sätter stort frågetecken för lagets moral och förmåga att vända sin nedåtgående spiral. Jag ser framför mig en rafflande och svängig match som Luton går segrande ur. 4-2! 

Skulle ovanstående scenario falla in, med sju lika sköna som blytunga poäng på kontot, kan vi med tillförsikt se fram emot en dramatisk slutspurt i kampen om att undvika nedflyttning.

Men skulle poängen utebli, så kan vi i alla fall vara helt säkra på att Rob Edwards lag lämnat precis ALLT de har där ute på plan och gjort oss stolta! Vi måste sätta vår säsong i kontext och se nyktert på både prestationer och resultat. Utifrån de förutsättningar och den resa Luton Town har gjort de senaste tio åren, så är det viktigt att vi alla som älskar laget och klubben, verkligen passar på att njuta av varje match, varje halvlek och varje minut. 

Vilka matcher vi redan nu fått uppleva! Vilken säsong vi får vara med om! Det här är ett lag och en säsong som vi aldrig kommer att glömma. Men tänk. Låt oss våga tänka tanken, att vi faktiskt fortfarande inte har sett allra bästa från laget och säsongen än?

Let's enjoy the ride.

COYH!


 

Fredrik Färm2024-03-09 10:53:00
Author

Fler artiklar om Luton