Perfekt läge att få fart på säsongen
Reuell Walters, nyförvärvet från Arsenal, har fått en mycket bra start i sin nya klubb.

Perfekt läge att få fart på säsongen

En poäng efter de två första matcherna i Championship var inte direkt någon perfekt öppning på säsongen för Rob Edwards och hans Luton Town. Nu är skadeläget ljusare och med flera efterlängtade truppförstärkningar på plats så väntar Preston borta. Hög tid för tre poäng.

Ja, försäsongen och inledningen av Championship har präglats av skador och uteblivna nyförvärv vilket skapat en viss oro och tvivel i delar av supporterleden. Men denna vecka har Gary Sweet, Mike Harford och resten av rekryteringsteamet verkligen levererat.

Mark McGuinness, mittbacksklippa från Cardiff. Liam Walsh, offensiv mittfältare på free transfer (men senast från Swansea). Tom Krauss, defensiv mittfältare hämtas på lån från Tyskland. 

Det är tre ytterst välkomna tillskott.  Dessutom ryktas det om försvararen Nathan Goye från franska ligan. Proppen ur. Verkligen.
 

Nu ser truppen som helhet mycket mer slagkraftig ut. Kan Luton få behålla Teden Mengi och Alfie Doughty (som båda omges av transferrykten) så finns förutsättningarna där för en stark höst och därmed slagläge i kampen om toppplaceringarna.

Preston borta på Deepdale känns som en lämplig uppgift att ta sig an. Det är en motståndare som av de flesta förståsigpåare tippas i nedre tredjedelen av The Championship. Men med sympatiske Paul Heckingbottom som ny man vid rodret är hemmalaget säkerligen rejält påkopplat.

Det gäller för Luton att bygga på den positiva insatsen mot Pompey senast. Glädjande är att Mads Andersen och Reese Burke ingår i matchtruppen för första gången på länge. 

Fansfavoriten James Shea vaktar kassen efter Kaminskis kamikazeräd senast. Shea såg bra ut vid i hoppet senast och de ska bli riktgt kul att få se honom från start. 

Det här är en gyllene chans att få fart på säsongen. Jag tror på 3-1 Luton - ett resultat som verkligen skulle kicka igång säsongen på allvar! 

COYH! 

Fredrik Färm 2024-08-24 10:52:00
Author

Fler artiklar om Luton