Skräckblandad förtjusning
Rob Edwards kan behöva göra om i startelvan.

Skräckblandad förtjusning

Ett formstarkt Liverpool, på Anfield. Det är med skräckblandad förtjusning som vi ser fram emot Lutons tripp till Merseyside på onsdagskvällen. Visst finns möjligheten till poäng, inte minst efter att The Hatters' offensiv växlat upp till en ny nivå den senaste tiden. Men samtidigt, defensiven, med mycket man-man markering, är just nu rätt bräcklig med nio insläppta mål på de senaste tre matcherna. Det lär bli en svettig kväll.

Förlust mot Man U hemma efter en riktigt bra prestation i 80 minuter. Problemet var de olyckliga första 10 där några individuella misstag på nytt blev kostsamma. Men misstag kommer Luton Towns spelare att göra. Kontinuerligt. Något annat kan vi inte begära av spelare som för första gången testas på den allra högsta nivån. Det är snarare viktigare att fokusera på HUR spelare och laget reagerar efter misstagen. Och förmågan att snabbt skaka av sig motgångar och misstag och bita sig kvar i matcher har verkligen Luton. Det imponerar!

Hade Burnley eller Sheffield United hamnat i underläge 0-2 efter sju minuter hade de kollapsat och fallit igenom som ett korthus på en såphal bänkskiva. Luton tog sig samman och pressade det stjärnspäckade motståndet ända in till matchens sista spark.

Skadeläget kunde vara bättre inför Liverpool. Eli Adebayo saknas på nytt (oklart hur allvarligt det är) och Jacob Brown blir borta länge p.g.a. knäskada. Inte alls bra då vi nu har alldeles för få offensiva pjäser tillgängliga. Är lösningen kanske att flytta upp Chidozie Ogbene till anfallet och ersätta honom med Issa Kabore eller Hashi på wing-back positionen? Eller väljer Rob Edwards att anpassa formationen? Får vi kanske se Andros Townsend och Tahith Chong flankera Carlton Morris på topp?

Liverpool har också skador. Det är inte omöjligt att stjäla poäng här. Större under har skett. Och varje poäng är livsviktig.  

Luton Town är inne i en tuff del av säsongen nu. Liverpool borta. Aston Villa Hemma. Manchester City i FA-cupen. Matcher där vi inte har något att förlora. Varje poäng är en bonus. Tar sig laget igenom denna period med gott mod och utan fler skador väntar tre matcher mot Forrest, Palace och Bournemouth. Matcher som på förhand andas lite större möjligheter till både segrar och poäng.

Men först Liverpool.

COYH!

Fredrik Färm2024-02-21 19:37:00
Author

Fler artiklar om Luton