Superviktig match i nedflyttningsligan
Stentuff kamp är att vänta på Turf Moor.

Superviktig match i nedflyttningsligan

The Hatters åker till Lancashire för en tuff bortamatch mot Burnley i vad som är att betrakta som en sexpoängsmatch. Efter tre tappade poäng i hemmamötet mot The Clarets är det nu superviktigt att ta poäng i vår "mini-league" mot de närmaste nedflyttningskonkurrenterna.

För det är ett sätt att se på det. Har Luton råd att tappa sex pinnar mot Burnley i racet om att undvika degradering tillbaka till The Championship? En sak är säker - det vore långt från optimalt. En seger däremot för The Hatters upp över nedflyttningsstrecket och distanserar Burnley med hela sju poäng. Men det är fortfarande all press på Burnley, som i allt förhandssnack, placerades en bra bit ovanför den absolut nedersta regionen i tabellen. 

Tre poäng känns som ett absolut måste för Burnley. För Luton känns det som det här är en match man inte bör förlora. 

Låt oss glömma FA-cupsmötet i veckan mot Bolton. 0-0 och ett ganska oönskat omspel är att vänta. Mycket bollinnehav men utan den avgörande udden. Låt oss hoppas att fokuset återkommer på Turf Moor.

Nakamba och Lockyer är skadelistan. Inte heller Dan Potts eller Reece Burke lär vara redo för inhopp, men de närmar sig 100%. Jacob Brown är avstängd. Detta innebär förmodligen att vi får se Ryan Giles och Alfie Doughty som wingbacks med Bell, Osho och Mengi centralt i backlinjen. Ross Barkley och Sambi Lokonga lär fortsätta som duo på mitten och så hoppas jag på Adebayo, flankerad av Ogbene och nykontrakterade Andros Townsend framåt. Tim Krul fick 90 minuter mellan stolparna mot Bolton, men självklart får vi åter se Kaminski som keeper mot Burnley. Han har verligen varit Mr. Stabil.

Januarifönstret är öppet men på Lutonfronten inte mycket nytt. Det verkar inte bli någon Oscar Zambrano (Bournemouth sitter i förarsätet). Andros Townsend har säkrats på ett längre kontrakt. Gott så. Men visst behövs det någon eller några förstärkningar både i försvaret, på mitten och framåt? Låt oss se vad Big Mick Harford och rekryteringsteamet kan trolla fram ur hatten!

Jag tror fredagskvällens match mot Burnley kan bli något i hästväg. Kamp om varenda millimeter.

I motsvarande match på Kenilworth Road vann Burnley efter sent psykologiskt mål av Bruun Larsen, som kom precis efter det att Luton kvitterat. Är det dags för det omvända nu? Jag tror Luton vinner. 1-2.

COYH!

Fredrik Färm2024-01-12 20:18:00
Author

Fler artiklar om Luton