Tillbaka på hemmaplan
Tillbaka inför hemmapubliken.

Tillbaka på hemmaplan

Efter säsongens kanske svåraste roadtrip, med bortamatcher och två nya hedersamma förluster mot Tottenham och Arsenal, är det skönt för Rob Edwards mannar att vara tillbaka på The Kenny igen. Luton vet att Bournemouth går att hota då man hade ledning 3-0 i halvlek, när lagen möttes senast. Det gäller bara att lärdomarna dragits av vad som hände i andra...

Faktum är att Lutons första halvlek borta mot The Cherries var bland det absolut bästa man presterat under sin omtumlande debutsäsong i Premier League. Blixtrande direkt kontringsfotboll. Noggrannt och desperat försvarsspel. Samtidigt var andra halvleken säsongens absoluta lågattenmärke.

Men det är sånt som kan hända med ett utsatt skadeläge i kombination med orutin och förmåga att stänga matcher för ett oprövat lag, som nu tävlar på allra högsta nivå. Och tävlar gör Luton Town verkligen. Med alla till buds stående medel håller man sig kvar i holmgång efter holmgång och ger sig i alla fall chansen att få med sig något från varje match.

Att få med sig något. Det är allt som räknas på lördag eftermiddag för Rob Edwards mannar.

Tre poäng skulle vara blytunga och ta The Hatters upp på samma poäng som Nottingham ovanför strecket. Would be massive, som man säger i England. Samtidigt får vi hålla tummarna för att Spurs gör sitt hemma mot Forest och att Burnley kan överraska på Goddison. Det ser allt mer ut som att det är just Nottingham och Everton som är de två lag Luton måste ta sig förbi. 

På skadefronten inget nytt. Kanske, kanske är Reece Burke redo för spel i backlinjen. Möjligtvis får vi se Joe Johnson istället för Hashioka, om Rob Edwards inte vill utsätta den japanske landslagsmannen för Semeneyos fart igen. I övrigt så roteras det friskt mellan Luke Berry, Jordan Clark, Andros Townsend, Pelly Ruddock Mpanzu, Cauley Woodrow och Tahith Chong för att till varje match få till en startelva med hyfsat pigga ben. Centrallinjen med Kaminski, Mengi, Barkley och Morris spelar 90 minuter varje match.

Laget går tungt och är "down to the bare bones". Men att Luton ger precis allt och kommer göra oss fans stolta idag igen, kan vi vara säkra på. Lås oss hoppas på att de även har vad som krävs för att kraftsamla och fixa tre poäng!

COYH!

 

 

Fredrik Färm2024-04-06 09:44:00
Author

Fler artiklar om Luton