Upploppet är här
Efter 1-5 borta mot City väntar Brentford hemma på Kenilworth Road.

Upploppet är här

Och med det menas att det nu återstår endast fem matcher för Luton Town att skrapa ihop tillräckligt med poäng för att häva sig över nedflyttningsstrecket och säkra kontraktet för en andra säsong i Premier League. Vilket vore en enorm prestation. Har Rob Edwards och laget en extra växel att lägga i så här på upploppet?

Brentford hemma inleder upploppet och innan vi tar serien i mål ska vi även möta Everton och Fulham hemma på The Kenny. Där behöver poängen komma. Wolves och West Ham väntar på bortamark. Tuffare såklart.

Seger mot Brentford skulle innebära att The Hatters tar sig upp på fast mark, då bottenkonkurrenterna Everton och Nottingham möts på Goodison. Vilken momentum det skulle innebära. Vilken ångest och press det skulle sätta på "storrklubbarna" som möts uppe i Liverpool. Tre poäng mot Brentford skulle sätta Luton i förarsätet.

Många var vi som hållit tummarna för att Luton skulle få tillbaka ett par spelare från skadefrånvaro till denna nyckelmatch. Det hade sannerligen stärkt lagets förmåga att lägga i den där extra växeln som behövs, nu när allt ska avgöras. Men det verkar endast att det är Teden Mengi som är aktuell för spel, av de spelare som befinner sig på rehab. Inte ens han är säker.  Klart är dock att Issa Kabore åter är spelklar, efter att inte ha varit tillgänglig för spel mot Manchester City (klubben som han är utlånad ifrån).

Hur många poäng behövs för att klara sig från nedflyttning? Nio poäng till, säger jag. Men det kan behövas fler. Luton kan även klara sig med färre. Men allt blir så mycket lättare vid seger mot Brentford. Tänk er. Två raka segrar. Självförtroende. Ödet i egna händer. 

Om nu inte Premier League beslutar sig för att ge poäng tillbaka till de finansfuskande och etablerade bottenkombatanterna det vill säga. Vilken soppa det skulle vara. FA gillar inte Luton. Så det skulle inte förvåna mig.

I dagarna var det tio år sedan Luton Town FC tog steget tillbaka från non-league och conference till League Two och den engelska proffsfotbollen. Värt att stanna upp och reflektera kring. Vilken. Otrolig. Resa. 

The Hatters är som klubb, nu tio år senare, på ett riktigt bra ställe. Helt oavsett nedflyttning eller nytt kontrakt. Ett lag, en klubb att vara stolt över.

Laget må vara skadeskjutet för dagen men det finns en otrolig glöd och "togetherness" i truppen och som innebär att Luton ger sig själva en chans att få med sig något från varje enskild match. Låt oss hoppas att det räcker till tre nya pong och vinst mot Brentford.

COYH!

Fredrik Färm2024-04-20 11:44:00
Author

Fler artiklar om Luton