Vakna, säsongen har börjat!
Rob Edwards har en del att fundera på.

Vakna, säsongen har börjat!

Det blev en mardrömspremiär med 1-4 i baken mot Burnley efter naivt försvarsspel och en laginsats som var bland det blekaste jag sett Luton göra på flera år. Olycksfall i arbetet eller en tidig fingervisning vad vi kan förvänta oss denna säsong?

Det finns absolut förklaringsmodeller till genomklappningen i måndags. Skadeläget i framförallt backlinjen och på mitten. Bristande aktivitet i transferfönstret där förstärkningar hittills lyst med sin frånvaro. En startelva med flera debutanter. En tryckande värme som tog udden av all aggressivitet. Men ändå. Så här får det inte se ut.

Vad har man gjort under försäsongen? Det såg ut som om spelarna nyss träffats och skulle spela tillsammans för första gången.

Det såg inte påkopplat ut för fem öre och när Rob Edwards efter matchen uttryckte sig i termer av "en bra prestation" och "det finns mycket positivt" givk topplocket hos många fans på diverse supporterforum. Och jag kan delvis förstå dem. Det fanns inte mycket positivt med denna urusla insats. Faktum är att Luton ska vara mycket glada över att det inte blev betydligt större siffror i baken. 


Olycksfall i arbetet kan dock hända och Burnley är trots allt kanske det allra starkaste laget i The Championship. Säsongen är ung och nu väntar nykomlingen Portsmouth på Fratton Park - en lämplig match-up för laget att studsa tillbaka i.

Men då krävs att Rob Edwards får laget att sitta ihop taktiskt och att vi inte är så förbannat lätta att göra mål på. Edwards blev taktiskt utmanövrerad av Scott Parker i måndags och han måste lära sig av det snabbt. Många lag kommer att försöka utnyttja Lutons något säregna sätt att spela fotboll. Och får han det inte att fungera måste taktiken förändras innan säsongen går förlorad. 


Gary Sweet och Mick Harford lovar att nyförvärv är på ingång men att man angelägen om att spelarna ska passa in på lång sikt. Gott så. Skadedrabbade 26-årige mittfältaren Liam Walch (f.d. Swansea och Everton) och Cardiffs mittbacksgeneral Mark McGuinness är spelarna som verkar närmast en övergång.

Men letar man noga så finns det faktiskt lite positivt att ta med sig från måndagens bilkrasch till match. Ungdomarna Zach Nelson och Joe Johnson gjorde det riktigt bra i sina respektive debuter från start. Dessa kan verkligen inte lastas för att de blev som det blev. De två kommer verkligen kunna växa under säsongen. Nyförvärven Baptiste och Walters såg också fina ut och kommer bli fina tillgångar för laget. 

Till Pompey borta kanske Amari'i Bell är tillbaka till vänster i en backtrea. Det vore välkommet då han är en av lagets mest underskattade spelare. Samtidigt är Andros Townsend nära en övergång till Turkiet.

Luton brukar ha svårt på Fratton Park men jag tror att revanschlusten och den lite mindre pressen som följer av att spela på bortaplan, gör att laget tar minst en poäng på lördagen. Förhoppningsvis mer! 


COYH!

Fredrik Färm2024-08-17 09:49:00
Author

Fler artiklar om Luton