Vänder det mot Villa?
Kan Luton skrälla mot Villa?

Vänder det mot Villa?

Efter flera fina prestationer, som tyvärr inte gett några poäng i en allt mer frustrerande Premier League tabell, väntar nu Aston villa hemma på Kenilworth Road. Det känns som om mycket gått emot Luton Town de senaste veckorna. Bottenkonkurrenten Everton har fått tillbaka en del av sina av FA avdragna poäng. Spelschemat har varit brutalt tufft med matcher mot Liverpool, Manchester United och Manchester City (i cupen) och laget har plågats av skador på viktiga spelare. Men loppet är inte kört.

Vi behöver inte gå till längre tillbaka än för några veckor sen för att se att stämningen var en helt annan. Efter 4-0-segern hemma mot Brighton och spektakulära 4-4 borta mot Newcastle. Att det skulle komma tyngre perioder och en del storförluster, har vi nog både fans, spelare och klubb varit helt införstådda med.

Nu gäller det att inte bryta ihop utan istället ibryta mönster. Täta upp försvaret, skruva upp cynismen och se till att börja plocka poäng igen.

Det är tio matcher kvar, varav sju av dessa ser helt gör bara ut när det kommer till att plocka poäng. Det är väl endast bortamatcherna mot Arsenal, Man City och Tottenham som avskräcker. 15 poäng till kommer att räcka långt. Det börjar med Aston villa, som förvisso är starka i år och vräker in mål. Men som också blandar och ger rätt friskt.

Mads Andersen, Gabe Osho och sedan tidigare Tom Lockyer är borta från försvaret, vilket förmodligen innebär att nye Hashioka förmodligen får kliva in bredvid Burke och Mengi i trebackslinjen. Detta eftersom även Amari'i Bell är ett frågetecken.

Offensivt får vi hoppas att Jordan Clark fortsätter skjuta skarpt och att Rose Barkley kan få lite utdelning för alla sina försök.

Luton Town brukar vara som bäst när ingen tror på dem. Jag tror dessutom att Aston Villa är självsäkra inför denna match. Skrällvarning utfärdas härmed.

COYH!
 

Fredrik Färm2024-03-02 10:14:00
Author

Fler artiklar om Luton