2023-09-23 16:00

Luton - Wolves

Vargjakt
Chong i medaljongen!

Vargjakt

Fyra matcher. Noll poäng. Inför förra veckans match mot Fulham förutspådde jag att Luton behöver fyra poäng i matcherna mot Fulham, Wolves och Everton. Det finns ingen återvändo. På lördag eftermiddag tar Luton Town sina första historiska poäng i Premier League. Kom ihåg var ni hörde det först.

0-0 borta mot Wolves i genrepet inför Premier League visar att the Hatters kan gå jämnt med Wolverhampton. Sedan dess har Wolves tidvis spelat riktigt bra fotboll. I premiären på Old Trafford blev men bestulna på en poäng i slutet men förtjänade egentligen alla tre pinnarna. Mot Liverpool förra helgen var man överlägsna i första halvlek men föll ihop i andra (1-3). Ironiskt nog tog man sina hittills enda seger borta mot Everton där man själva var utspelade i 85 minuter, men till slut gjorde man en "smash n' grab" och stal segern på Goodison (1-0). Vilket Wolves får vi se på the Kenny på lördag?

Fyra insläppta mot Brighton. Tre mot Chelsea. Två mot Hammers. Ett mot Fulham. Försvarsspelet sitter bättre och bättre och frågan är inte om belgiske landslagskeeper Kaminski (sett bra ut!) kniper säsongens första rena lakan nu?

Luton var mycket nära poäng mot Fulham. Ytterligare en utebliven solklar straff, en stolpträff från Brown och kapten Locks missade jätteläge i slutskedet kostade poängen.

Ross Barkley är tillbaka i träning men allt talar för att lördagen kommer för tidigt för honom. Det innebär att vi med största sannolikhet får se ett centralt mittfält med Lokonga och Nakamba som sittande bakom Chong. Eller är det läge att ge Pelly Ruddock Mpanzu chansen och gå för det med en mer offensiv balans. Känslan är att onekligen att Luton borde kunnat gå för det mer än vad man gjorde på Craven Cottage. Låt oss hoppas att Rob Edwards släpper på tyglarna lite mer i morgon. Bättre läge finns inte. 

Pedro Neto och Matheus Cunha. Kan Luton hålla dessa både herrar i schack så är mycket vunnit.

På topp för hemmalaget hoppas jag det lossnar för Carlton Morris. Om det blir Brown eller Adebayo som lekkamrat återstår att se. Hoppas också få se Ryan Giles mot sin gamla klubb. Håller tummarna för att släkten är värst och allt det där.

2-0 till Luton blir mitt tips. Sen tar vi Everton av bara farten. 

COYH!

Fredrik Färm2023-09-22 22:39:00
Author

Fler artiklar om Luton