Lagbanner
City Notiser
En ny säsong närmar sig med stormsteg

City Notiser

Lungt på transferfronten
Det är stillsamt när det gäller transfer för Manchester City. Möjligen så vill Pep och den övriga ledningen utvärdera truppen åkte till Asien på försäsongsturné. Av de rapporter och de sammandrag som visats från matcherna i Asien så verkar den norske yttern Oscar Bobb gjort bra ifrån sig och Cole Palmer har fått begränsat med speltid. Möjligen kan detta tyda på att Palmer lånas ut under den kommande säsong och att Bobb tar hans plats i A-truppen?

För övrigt så är det stillsamt när det gäller nya spelare eller spelare som eventuellt kan lämna City. Man kan med rätta kalla det för någon form av dödläge.

Helt klart är dock att förlusterna av Gundogan och Mahrez medför att City tappar en hel del kreativitet i offensiven samt duktiga frisparksskyttar. Kovasic kan möjligen ses som en ersättare till Gundogan men han är betydligt målskyggare och inte lika bra att ta sig in i boxen som Gundo. Det har spekulerats i att Foden kommer flyttas ned till en mittfältsroll men om detta stämmer måste defintivt City värva en ny ytter som erätter Mahrez. I dagsläget har vi Bernardo, Foden och Grealish som kan spela på en kant efter dessa är steget långt till Bobb eller Palmer. Det har även spekulerats om att Sergio Gomez kommer testas på en kant under den kommande säsongen.

Vem blir ny kapten?
Kapten Gundogan har lämnat klubben och de som agerat som vice kaptener är De Bruyne, Walker och Dias. Rent långsiktigt är Ruben Dias ett självklart val som lagkapten men i nuläget kan mycket väl Kyle Walker vara ett smart val att ersättta den avgående Gundogan för att få Kyle att släppa tankarna på Tyskland.

Community Shield
Redan på söndag är det dags att spela Community Shield på Wembley. Normalt möter ligasegraren segraren av FA Cupen men det skulle bli en internmatch så  City får möta Arsenal.
Guardiola har aldrig tagit den här matchen på allvar utan ställt upp med en blandning av A och U-trupps spelare. Den här gången är det troliga att det blir en stark elva från start och att fyra eller fem spelare byts ut efter en timme.

Gissat lag
             Ederson
Walker- Stones - Dias - Akanji
             Rodri
        Kovasic - Bernardo
Foden - Håland - Grealish

Efter en timme lär det vara dags för Cancelo (alternativt Lewis), Laporte, Phillips och Alvarez att göra entré. Nathan Aké som klev av mot Bayern Munchen och Kevin De Bruyne som precis startat upp träningen efter sin skada kommer troligen sparas till framtida matcher.


TV: Mästerliga Manchester Citys säsong 22/23
 

John Talbot2023-08-01 10:07:00
Author

Fler artiklar om Manchester C