Lagbanner
Old Trafford, 2020-12-12 18:30

Manchester U - Manchester C
0 - 0

Tråkigt 0-0 i derbyt
En återuppstånden John Stones och City spelade 0-0 på Old Trafford

Tråkigt 0-0 i derbyt

Förväntningarna var höga inför lördagskvällens Manchesterderby. Men oj så blåsta vi blev på konfettin. Slutresultatet 0-0 räcker egentligen för att beskriva matchbilden.

City (4-4-2): Ederson; Walker, Dias, Stones, Cancelo; Mahrez (ut 65), Fernandinho, Rodrigo, Sterling; Jesus, De Bruyne.

Inhoppare: Torres (in 65).

När det på förhand heta derbyt sparkade igång var det tydligt att Pep Guardiola inte trodde på Rodrigo som ensam sittande mittfältare och på Jesus som ensam striker. Respektive spelare fick som lösning Fernadinho och De Bruyne bredvid sig. Gav det något resultat? Ptja. Svårt att svara på. Defensivt såg det stabilt ut men å andra sidan är det svårt att svara på om det berodde på att United var uddlösa framåt i första halvlek eller om det var City som försvarade sig bra. United ställer sig nog samma fråga fast i omvänd riktning i skrivande stund. Sanningen är att första halvlek bestod av nästan-chanser. Stones var nära att nicka in en boll, men var ändå ganska långt ifrån att nå ända fram. Maguire kunde nickat in en hörna, men bollen gick ganska tydligt över Edersons ribba och Mahrez visade ineffektivitet när han bombade ett fritt läge rakt på De Gea. Tycker du det här är tråkigt? Då ska jag säga att första halvlek var mer händelserik än andra halvlek.

Ju för sig tilldömdes United en straff tidigt i andra halvlek. Rashford tog emot ett inlägg och föll efter den enklaste av toucher av Walker pladask ner på backen. Domaren pekade på straffpunkten för Varchester United. Lyckligtvis visade det sig dock att Rashford var offside innan han filmade, så VAR ändrade beslutet. Annars noterade jag i den andra halvleken att Mahrez byttes ut mot Torres och Greenwood byttes ut mot Martial. Men det kunde väl i princip varit vem som helst i respektive lag som byttes ut.

Det här var inte så sexigt
Som Citysupporter är det så här med facit i hand svårt att avgöra om det är en poäng vunnen eller två poäng förlorade. Jag tror Unitedsupportrarna känner likadant i rådande läge. Det vi nog kan vara överens om är att 0-0 är ett rättvist reslultat.

Matchen var förbaskat tråkig, även fast det fanns nerv i den. I Viasats efterföljande studiosnack ifrågasatte Erik Niva om matchen hade blivit så här intetsägande om supportrarna funnits på plats. Ola Wenström sa något i stil med att ingen förlorande, förutom de som såg matchen. Jonas Olsson sa säkert också något smart men det förstod jag inte i så fall. Ole Gunnar Solskjaer och Pep Guardiola verkade ganska nöjda efter matchen. Vad ska jag säga om det? Ptja, hade Alex Ferguson spelat av ett sådant här tråkigt derby på Old Trafford hade han säkerligen varit eld och lågor snarare än nöjd. Men tiderna förändras ju.

Som Citysupporter kan jag ändå känna en stabil glädje över att laget höll en ny nolla. Ruben Dias känns som en mycket bra addering till truppen och John Stones känns återuppstånden. Jag hade aldrig kunnat tro för ett par veckor sedan att han hade gått före Aymeric Laporte i ett derby, men i dag förtjänade Stones det. Cancelo spelade 90 minuter istället för Mendy och förtjänade det också. Citys nya lagkapten Fernandinho dundrade in i startelvan och kämpade på förtjänstfullt. Bredvid honom startade Rodrigo och gällande honom så är han klart godkänd meeeeeeen, han verkar ha svårt att skapa den där rytmen mellan defensiven och offensiven som en yngre Fernandinho skapade på egen hand under sina fornstora dagar. Offensivt tycker jag rent utav att ingen spelare når en bra nivå, inte ens De Bruyne.

Med alla parametrar inräknade står det klart att City hellre hade vunnit än spelat oavgjort, liksom United. Men det är svårt att tolka det slutgiltiga resultatet. Var det här en vunnen poäng eller två tappade? Det kanske ingen kan svara på med säkerhet förrän i maj.

HAR DU INGET BÄTTRE FÖR DIG KOMMANDE MINUTER? TRYCK PÅ PLAY HÄR

Oskar HanssonOrreHans2020-12-12 21:10:16
Author

Fler artiklar om Manchester C