Lagbanner
Villa Park, 2022-11-06 15:00

Aston Villa - Manchester U

Inför: Aston Villa - Manchester United
Får Donny van de Beek fortsatt förtroende när Bruno Fernandes nu saknas?

Inför: Aston Villa - Manchester United

Två lag med olika formkurvor möts när Manchester United reser till Birmingham för att möta Aston Villa. Kommer Manchester United fortsätta med sin fina matchform eller ska Aston Villa börja prestera nu när en ny tränare gör sin första match för klubben. Viktiga tre poäng står på spel för båda lagen under söndagen.

Manchester United:
Manchester United kommer med vind i seglet inför matchen mot Aston Villa. Med fem raka matcher utan förlust i ligan och med bara 2 insläppta mål så har Erik ten Hag verkligen fått ordning på försvaret. Spelet har blivit bättre ju längre säsongen har gått och man börjar verkligen se hur Erik ten Hag vill spela fotboll.

Senaste matchen i ligan vann United hemma mot West Ham med 1-0 och de har på de senaste 10 omgångarna tagit 23 poäng.

På presskonferensen inför matchen gav Erik ten Hag oss inga direkta svar om Jadon Sancho, Antony och Anthony Martial är tillgängliga för spel i helgen. Sedan tidigare saknas Raphael Varane, Brandon Williams, Axel Tuanzebe och Phil Jones. Bruno Fernandes drog på sig ett gult kort i matchen mot West Ham och är med det avstängd i helgens match.

Min startelva (4-2-3-1): De Gea – Dalot, Lindelöf, Martinez, Shaw -Casemiro, Eriksen - Rashford, van de Beek, Antony - Ronaldo

Motivering:
Lindelöf får bilda mittbackspar med Martinez. Maguire är inte uppe i matchtempo än och det är bättre att han får spela i ligacupen nästa veckan. Lindelöf har spelat bra de matcherna som han har fått starta och hans samarbete med Martinez har fungerat bra.

Bruno Fernandes är avstängd och i hans frånvaro får Donny van de Beek en ny chans på hans position. Han spelade där i torsdags men gjorde inget större intryck i den matchen. Men jag ser ändå värdet i att han får speltid.  Om han kan komma upp i den nivån han höll i Ajax så kommer han bli väldigt nyttig för oss resten av säsongen.
Rashford och Antony tar hand om varsin kant. Det kommer tas ett sent beslut angående Antonys medverkan, men det känns som att han ändå kommer vara tillbaka och då ska han starta.

Med Martial precis tillbaka i träning så vill jag inte att vi använder honom för tidigt, om han nu är med i truppen (sent beslut även angående hans medverkan). Så valet blir Ronaldo, som verkligen skulle må bra av att göra ett par mål nu.

Aston Villa:
Steven Gerrard fick lämna efter förlusten mot Fulham för två omgångar sedan. Ny tränare är Unai Emery som närmast kommer från en sejour i spanska Villareal.

Unai Emery gör nu sin första match som ny tränare när de tar emot Manchester United på söndagen. Aston Villas säsong har verkligen inte blivit som de hade hoppas på. Ett tippat topplag som skulle ha chansen att utmana om europaplatserna i år, har istället blivit ett krislag som slåss i botten av tabellen. 12 inspelade poäng på 13 matcher har det blivit och nu senast en 4-0 förlust mot Newcastle. Frågan är om Unai Emery kan få igång Aston Villa, som har en alldeles för bra trupp för att slåss i botten av Premier Leauge.

Inför matchen rapporteras det om att både Boubacar Kamera och Ludwig Augustinsson kan vara tillbaka i truppen efter att ha missat de senaste matcherna. Målvakten Emiliano Martinez som utgick senast med en huvudskada, sägs kunna spela igen. Däremot kan vi räkna bort mittbacken Diego Carlos som fortfarande är skadad.

Trolig startelva (4-3-3): Martinez – Cash, Konsa, Mings, Digne- Ramsey, Douglas Luiz, McGinn - Watkins, Ings, Bailey

Tre snackisar inför matchen:

1.  Första ligamatchen utan Bruno Fernandes
Bruno har spelat alla minuter i årets Premier Leauge utan extratiden mot Brighton i första omgången. Han har väl inte haft sin bästa säsong, där speciellt skärpan inte har varit den bästa när han har kommit till lägena. Men hans arbetsinsats detta år imponerar verkligen på mig. Han har visat sig väldigt viktig i det presspel som Erik ten Hag vill spela.

Det ska bli intressant och se hur Erik ten Hag väljer att ställa upp utan Bruno i denna match. Det finns ett par allternativ tycker jag. Som jag skrev i min startelva vill jag se Donny van de Beek i startelvan. Tror det här kan bli en match som passar honom bättre än matchen mot Real Sociedad i veckan. Sen finns även valet att Fred spelar på mitten och låta Eriksen ta hand om Brunos position. Det vore intressant att se vad Eriksen kan uträtta från den positionen. Ett annat alternativ som jag inte tror vi får se, men ändå skulle vara intressant, är att sätta in Sancho i hans roll. Speciellt om Martial kan spela så tror jag det skulle fungera rätt så bra. Att få in honom i mitten av planen och mer involverad kanske är precis vad han behöver för att få det att lossna. Nu är ju både Martial och Sancho tveksamma till spel.

2.  Aldrig lätt att möta en tränare som gör sin första match
Unai Emery gör som sagt sin första match som tränare för Aston Villa och jag tycker det alltid är lite nervöst när man ska möta ett lag som har ny tränare. Det är alltid svårt att veta hur de ska spela. Känslan är att lag alltid spelar lite bättre de första omgångarna efter att en ny tränare tagit över. Vi kan räkna med att Aston Villa-spelarena kommer ge allt och de första 15-20 minutrarna kommer bli viktiga för oss att inte släppa in något mål. Om vi bara kan stå emot den tiden så tror jag vi kommer att ta över matchen och lösa tre viktiga poäng.

3.  Målproduktionen
Våran defensiv har sett väldigt stabilt ut. Två insläppta mål på de fem senaste matcherna i ligan, men framåt har det inte riktigt lossnat än. På de fem senaste omgångarna har vi bara mäktat med sex mål. Vi skulle må bra av att göra lite mer mål i matcherna. Målchanser har vi verkligen haft men tyvärr har skärpan saknats allt för ofta i de avgörande lägena. Kommer vi få se det lossna mot Aston Villa? Jag tror och hoppas det.


Tips: 0-3, Rashford, Donny, Antony
Arena, datum och matchstart: Villa Park - 6/11, 15.00
Turnering: Premier League, omgång 15
Stream: Viaplay, V sport Premium

GGMU

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2022-11-05 15:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham