Lagbanner
Loan Watch - Februari
Lingard gör succé i huvudstaden

Loan Watch - Februari

En ny månad har gått och slutet av januari bjöd på flera utlåningar från United där det finns ett stort utropstecken. Nämligen våran kära evigt unge talang Jesse Lingard har gått på lån till West Ham där han dessutom gjort succé hittills. Mer om det och även annat i denna upplaga av Loan Watch.

Joel Pereira (Huddersfield Town): 1 match, 0 hållna nollor/ 4 insläppta mål
Fortsatt ingen speltid för målvakten men Pereira har i alla fall lyckats kriga sig tillbaka platsen på bänken som andramålvakt. Dessvärre inte mycket att skryta om och återigen blir det en tuff säsong för portugisen. United väntas rensa bland målvakterna i sommar och där är Pereira en av de som tippas gå. Huddersfield har inte lyckats ta en enda trepoängare på nio matcher och börjar allt mer närma sig en bottenstrid i Championship.

Ethan Laird (MK Dons): 7 matcher, 2 hållna nollor/ 8 insläppta mål
Laird och MK Dons har haft en mycket positiv månad. Högerbacken har startat samtliga matcher och man har vunnit tre av sina fem senaste i League One. För närvarande ligger man på en trettonde plats i tabellen där det skiljer mycket poäng till både toppen och botten. Laird har gjort en assist och hyllas stort av tränare Russell Martin för de snabba steg han tagit för att acklimatisera sig. Kul att se att Laird gör det bra och viktigt för United som är lite tunna på högerbacken för närvarande.

Diogo Dalot (AC Milan): 17 matcher (6 inhopp), 6 hållna nollor/ 20 insläppta mål
Denna månad har blivit ett bakslag för både Dalot och Milan som åkt på flera tunga förluster. Man har förlorat mot både Atalanta och Spezia i ligan vilket har lett till att Inter gått om som serieledare. Inter slog även ut Milan i Coppa Italia där det hetta till mellan två forna Unitedspelare, Lukaku och Zlatan. Dalot har startat två matcher och hoppat in i en där han bjudit på medelmåttiga prestationer. Här näst för Milan stundar kanske säsongens viktigaste match då man återigen tar emot rivalen Inter men denna gång gör man upp i Serie A.

James Garner (Nottingham Forest): 4 matcher, 0 mål/ 0 assister
Efter att Garners speltid tog slut i Watford efter tränarbytet kallades han tillbaka och lånades istället ut till Nottingham Forest. Nottingham Forest huserar också i Championship men på nedre halvan av tabellen. Garner har fått en bra start i klubben då han fått spela 90 minuter i alla matcher sen han anlände. Han har även tilldelats höga betyg i dessa matcher och fått mycket beröm av fans och media. Mycket skönt för United och Garner efter några tuffare månader i Watford.

Andreas Pereira (Lazio): 20 matcher (16 inhopp), 1 mål/ 2 assister
Lazio har sakta men säkert börjat hitta formen och är nu endast två poäng bakom Juventus som just nu sitter på sista Champions League platsen. Pereira fortsätter främst göra korta inhopp och hade ett lyckat sådant då han assistera till Lazios 3-1 mål i matchen mot Atalanta. Han fick även chansen från start i cupen mot Atalanta men stod då för en ganska blek insats i en match som Atalanta vann med 3-2. Med den knappa speltiden som Pereira får gör han det ändå hyfsat men ifall han skall få mer speltid gäller det att han tar chansen i de matcher när han väl får starta.

Jesse Lingard (West Ham): 3 matcher, 2 mål/ 0 assister
Lingardinho har slagit igenom med dunder och brak sen hans utlåning till West Ham. Redan i debuten mot Aston Villa slog han till med två mål och stod även för en bra insats senast mot Sheffield United. Lingard är en spelare som ofta varit starkt kritiserad under sin tid i United och det uppstår ofta rubriker om den sprallige engelsmannen. Han har aldrig varit en personlig favorit hos mig men man unnar han verkligen denna framgång efter allt han har fått utstå och gå igenom de senaste säsongerna. West Ham har överraskat stort i år under Moyes styre och ligger nu på samma poäng som Chelsea. Det är inte särskilt sannolikt att man kan slåss om en Champions League plats hela vägen men de ser för tillfället väldigt starka ut. Skall bli mycket intressant att följa Lingard resten av denna säsong och se vad han och West Ham kan åstadkomma.

Tahith Chong (Club Brugge): 3 matcher (2 inhopp), 1 mål/ 2 assister
Chongs tid i Werder Bremen fick ett snabbt slut och istället bar det av till Belgien för snabbe yttern. Där har han snabbt visat upp sig och redan gjort mål och assist på bara tre matcher. En välidgt positiv start för Chong som förhoppningsvis kan få mer förtroende i Brugge än i Bremen. Holländaren ser ut att kunna ta nästa steg och fortsätter han som han börjat kan det bli ett mycket intressant namn för United i framtiden.

Erik Söderlund:2021-02-19 00:54:33
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham