Lagbanner
Loan Watch - Mars

Loan Watch - Mars

Lingard fortsätter spela sitt livs fotboll, Dalot har återigen slagit till hos Milan och Chong har öppnat starkt i Belgien. Det har varit en positiv månad för spelarna som är utlånade hos United och mer om detta och annat får ni i denna upplaga av Loan Watch.

Joel Pereira (Huddersfield Town): 1 match, 0 hållna nollor/ 4 insläppta mål
Orden börjar nästan ta slut om Pereira då han inte spelat en A-lags match sen den 21 november 2020 och så länge inte skador uppstår är det inget som lutar mot att han kommer få spela heller. Däremot har han fått stå för U-21 i Huddersfield. Även om all speltid som Pereira kan få är bra så visar det även vilken nivå han befinner sig på när han får spela U-21 i Championship. I övrigt så blandar och ger Huddersfield ganska mycket och man befinner sig på den lägre sidan av tabellen för tillfället. Pereiras förra tränare i Hearts sade nyss i en intervju att portugisen har stor potential men kan ha svårt att hantera pressen i tuffa situationer.

Ethan Laird (MK Dons): 16 matcher, 2 hållna nollor/ 27 insläppta mål
Laird är fortsatt given i MK Dons startelva där han spelar som wingback i roll som känns som skräddarsydd för den offensive ytterbacken. Han har stått för tre assister hittills och är oftast en av de med högst betyg efter varje match. MK Dons blandar och ger även dem men ligger just nu på en säker trettonde plats och har ingen risk för nedflyttning. Laird hyllas av tränare Russell Martin som även är sur på motståndare då han anser att de går för hårt på Laird då han är ett stort hot framåt. Detta har även lett till att Laird för nuvarande är skadad då han ramla på axeln i matchen mot Plymouth och kommer vara borta en tid. 

Diogo Dalot (AC Milan): 23 matcher (7 inhopp), 7 hållna nollor/ 25 insläppta mål
Dalot kanske många Unitedsupportrar kollat lite extra på denna månad då han spelade i båda mötena mot just Manchester United i Europa League. Ett dubbelmöte som United tillslut segrade i men Dalot gjorde inte bort sig och visade framförallt i matchen på Old Trafford att han har offensiva egenskaper som inte Wan-Bissaka besitter. Dalot slog även till med ett drömmål borta mot Hellas Verona efter att ha dunkat upp bollen i krysset. Med Theo Hernandez skadad i Milan så har Dalot tagit flera framsteg under den speltid han fått nu vilket är glädjande att se. Milan har haft det lite tyngre i Serie A på senare tid med sviktande form och många spelare skadade men idag slog man Fiorentina med 3-2 där Dalot fick 90 minuter. Man är fortsatt bara sex poäng bakom serieledande Inter så det blir en spännande avslutning nere i Italien.

James Garner (Nottingham Forest): 12 matcher (1 inhopp), 1 mål/ 0 assister
Även Garner imponerar och har även spräckt målkontot hos Nottingham efter ett mål mot Wayne Rooneys Derby där Garner även blev utsedd till matchens lirare. Han har fått spela 90 minuter 6 matcher i rad men dessvärre har Nottingham inte vunnit någon av dessa matcher. Laget ligger på sjuttonde plats med sju poäng ned till strecket så det gäller för Garner och co att avlsluta säsongen starkt för att undvika onödig dramatik. Tränare Chris Hughton har hyllat Garners bollbehandling och blick för spelet. En minst sagt spännande spelare för framtiden i United.

Andreas Pereira (Lazio): 25 matcher (21 inhopp), 1 mål/ 3 assister
Den offensive mittfältaren fortsätter få knapp speltid i Lazio men stod för ett bra inhopp i Champions League mot Bayern där han gjorde en assist till Parolos reducering. Lazio åkte dessvärre föga förvånande ut efter totalt 6-2 efter två matcher. Lazios bästa lagdel är mittfältet så det är inte konstigt att konkurrensen är hård för Pereiras del utan det gäller bara att ta vara på de minuter han får och sen får United fundera på om man ser potential eller om Pereiras tid i United är slut. Han hade kunnat funka som rotationsspelare men Uniteds bredd på mittfältet är redan stort så det återstår att se vad det blir av med den en gång så lovande Pereira.

Jesse Lingard (West Ham): 8 matcher, 5 mål/ 3 assister
Ja vilken oväntad succé denna man står för just nu. Senast idag satt jag och kolla på när han mot Arsenal tar emot en boll utanför straffområdet för att sen på halvolley dundra upp den i bortre krysset. Självförtroendet bara lyser om Lingard just nu som även blivit belönad med en plats i det engelska landslaget efter två års frånvaro. Man unnar han verkligen denna framgång efter allt han fått gå igenom de senaste åren och det blir så tydligt här hur mycket ett miljöombyte och självförtroende kan göra för en spelare.I takt med att många offensiva spelare hos United underpresterar för tillfället borde man ta sig en ordentlig funderare över om man inte ska ge virvelvinden Lingard en till chans i United. Oasvsett hur det slutar är det oerhört kul att se Lingard spela den fotboll han gör just nu.

Tahith Chong (Club Brugge): 7 matcher (2 inhopp), 1 mål/ 4 assister
Chong fortsätter leverera i Brugge och har redan hunnit göra fem poäng på endast sju matcher. Han blev matchens spelare i en 3-0 vinst mot OH Leuven efter en assist. Brugge har redan säkrat ligatiteln i Belgien så laget lär roteras en del då man har en väldigt bred trupp. Fortsätter Chong leverera som han gör lär han definitivt utmana om en plats i United redan nästa säsong. Den belgiske journalisten Sven Claes menar dock på att Chong fortsatt har mycket att utveckla i sitt spel både tekniskt och fysiskt om han skall klara av tempot i Premier League. Han menar på att Chong är lite för lättläst och måste bli mer flexibel i sitt spel

 

Erik Söderlund2021-03-21 23:57:27
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham