Varningar: Semedo, Dawson, Gomes (Wolves). Meslier. Ayling, Firpo, Roca, McKennie (Leeds).
Utvisningar: Jonny Otto (Wolves) 84 min, Matheus Nunes (från bänken i Wolves) 100 min.
Domare: Michael Salisbury.

WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo (Matheus Cunha 57), Craig Dawson (Nathan Collins 45), Max Kilman, Jonny Otto (utvisad 84) – Mario Lemina, Ruben Neves (c) (João Moutinho 76), João Gomes – Pedro Neto (Pablo Sarabia 45), Raul Jiménez, Daniel Podence (Adama Traoré 57). Ej använda avbytare: Daniel Bentley, Toti Gomes, Diego Costa, Matheun Nunes (utvisad 110 min).
LEEDS: Meslier, Ayling, Koch, Wober, Firpo (Strijk 81), Roca, McKennie, Aaronson (Summerville 81), Harrison, Gnonto (Kristensen 61), Bamford (Rodrigo 66). Ej använda avbytare: Robles, Cooper, Gray, Sinisterra, Georginio.

Viktig match mot nedflyttningshotade Leeds. En vinst skulle förmodligen säkra kontraktet för Wolves, vid förlust skulle vi bli indragna i den jämna bottenstriden igen.

Två ändringar i startelvan sedan förra matchen. Pedro Neto ersatte Adama Traoré och João Gomes startade för första gången sedan januari, han fick chansen istället för João Moutinho. På bänken var Pablo Sarabia och Diego Costa tillbaka efter sina skador, däremot saknades Rayan Ait-Nouri och Hwang Hee-chan.

FÖRSTA HALVLEK
Första läget fick McKennie, men han sköt över Wolves ribba. Leeds låg på högt och stressade med många spelare och det var därför inte helt överraskande att de gjorde mål redan i den sjätte minuten. Wolves hängde inte med när Leeds satte full fart. Gnonto gick förbi Semedo och rullade bollen snett bakåt in i straffområdet. Jonny var för sen och HARRISON sköt in 0-1 till Leeds. Sex Leeds-spelare inne i straffområdet, se och lär Wolves.

Strax därefter borde Wolves fått en straff när Semedo dribblade sig fram och kapades inne i straffområdet. En spark rakt på benet och han stöp. Ingen åtgärd från domaren, och VAR hittade inget fel som var ”clear and obvious”, vilket var anmärkningsvärt. Svårt att skjuta mot mål när man får benen undansparkade. Men vi är inte omtyckta av domarkåren, av någon anledning. Vi får ingenting.

Men Wolves kom igen och Leeds försvar läckte rejält. Podence tog sig fram på vänsterkanten, han sköt och returen gick rakt ut till Neto som egentligen bara hade att skyffla bollen i mål, men det blev en lös bakåtpassning som rensades på mållinjen.

Wolves dominerade nu stort och när Kilman kom på kanten hamnade bollen efter lite kalabalik hos Semedo som tog tre långa steg innan han sköt från nära håll…på en försvarare. Returen gick till Podence som försökte sig på en bicykleta från nära håll, men bollen gick utanför. Obegripligt att Semedo kunde missa.

Lite senare testade Neves med ett långskott när hela bortre delen av målet var öppet. Otroligt nog smet bollen utanför stopen. Det var verkligen inte vår match detta.

Leeds maskade nu vilt och målvakten fick gult kort för maskning redan i den första halvleken. Tror inte att jag varit med om det någon gång. Men Wolves fick gå till halvtidsvila med 0-1, snopet men nog skulle vi kunna trycka in en kvittering i den andra halvleken?

ANDRA HALVLEK
Wolves gjorde två byten i paus. Neto gick ut och Sarabia kom in. Dessutom gick mittbacken Dawson ut (han hade ett gult kort + ytterligare en tillsägelse från domaren) och in kom Collins,

Snart gjorde Wolves mål, men tyvärr var det offside. Collins nickade och Lemina petade in returen, men då hade linjemannen redan viftat.

Istället gjorde Leeds 0-2, tro det eller ej. På en hörna släppte Gomes helt sin markering och AYLING kunde nicka in bollen i mål helt ensam vid bortre stolpen. Pojklagsfotboll!

Detta var naturligtvis en chock, Leeds hade haft två bollar på mål och ledde med 2-0. Vad händer? Men med uselt försvarsspel kan det gå så. Wolves gjorde nu ytterligare ett dubbelbyte. In kom Adama och Cunha, och ut gick Semedo och Podence.

Det satte fart på Wolves, Adama kom knatande på kanten och Cunha högg längst fram. Kunde vi bara få in bollen i en reducering så skulle vi nog kunna vända det här. Vi dominerade stort på planen. Adama anföll på kanten, bollen gick in till Sarabia, men hans lösa försök rullade alldeles utanför stolpen.

Leeds bytte in Kristensen efter 61 minuter och han gjorde mål direkt, rena skämtet. Jonny drällde med bollen, KRISTENSEN tog den helt enkelt ifrån honom och sköt den i mål. Katastrofalt försvarsspel igen. Tre skott på mål från Leeds och tre mål.

Men Wolves fick ett mål gratis strax därefter. Leeds målvakt hamnade långt ut och när en spelare fick snedträff kunde JONNY lobba in bollen i tom bur från långt håll.

Nu jagade Wolves hårt och när Sarabia spelade fram Adama kom passningen till Jiménez som egentligen bara hade att vinkla in bollen i nät, men målvakten fick upp en hand och räddade.

Och Wolves mål kom också i 73:e minuten. CUNHA snappade upp bollen och sköt via Mesliers hälar, bollen ändrade riktning och ställde målvakten och det var 2-3.

Nu var det verkligen panik hos Leeds, men de fick en livlina i 84:e minuten när Jonny satte dobbarna på skenbenet på Ayling. Gult kort av domaren, men VAR ändrade det till rött och vi var bara tio man.

Sju minuters övertid, men det som hände var att Leeds gjorde ett fjärde mål. Adama rycktes i tröjan vid mittlinjen så att hans tröja stod som ett segel. Han stannade upp och vädjade till domaren. Leeds kontrade och vi hade bara Lemina kvar längst bak. RODRIGO chippade in 2-4 till vilda protester. VAR tittade på situationen och kallade till sig domaren. Efter en TV-titt lyckades denne inte upptäcka tröjdragningen (parodi) och målet godkändes. Nunes blev vansinnig på bänken och fick då ett rött kort av domaren.

Strax därefter blåstes matchen av och vi hade förlorat 2-4 trots att Leeds bara hade fyra skott på mål. Vi hade en bortdömd straff, fick ett VAR-mål mot oss och två röda kort. Vi är inte omtyckta av domarkåren. Man kan undra varför. Kanske för att vi gnäller, protesterar och filmar ganska mycket? Vi har antagligen fått ett rykte om det.

Sammanfattningsvis så var detta inte alls bra. Visserligen ligger vi 13:e i tabellen fortfarande, men nu är det bara tre poäng ner till strecket. En vinst mot Forest efter landslagsuppehållet är nödvändigt. Coach Lopetegui får ta på sig en del av förlusten. När vi bytte ut vår ledare i försvaret Dawson rasade allt, och när vi jagade mål så hade det varit bra med Neves på planen istället för att byta ut honom. Anledningen var att Neves blir avstängd två matcher om han får ett kort till och Dawson låg nära en utvisning. Frågan är dock om sådant ska tas hänsyn till i en viktig match som denna. Dom bästa måste spela.

Dagens kommentar från läktaren: ”VAR 4 football 2. The referees are all biased: no ifs. no buts. Biased wankers. But I can't understand why Neves was taken off just when we were getting back into it? Killed our momentum and cost us any points. I thought Wolves played well actually, but really poor defending on top of more VAR bullshit sank us.”

Wolves head coach Julen Lopetegui: "It’s not easy to analyse this match, a lot of things happened. We suffered a goal from the only chance they had in the first half. After, we developed a good game plan and overcame Leeds and had a lot of chances. We had a very clear penalty, again. Very, very clear, but the referee and VAR thought the opposite. Maybe I don’t understand my sport, but it was very, very clear”.