2023-10-07 16:00

Charlton - Blackpool
2 - 2

Matchreferat: Charlton – Blackpool 2-2   

Matchreferat: Charlton – Blackpool 2-2   

Den förlustfria sviten växte med ytterligare en match för The Addicks, denna gång genom ett resultat som räddades till ett oavgjort sådant efter en sen vändning med tio minuter kvar mot Blackpool.

Inför match
Charlton stod inför den andra raka hemmamatchen på kort tid. Tisdagen innan besegrades uppstickaren Exeter med 4-1 efter en genomgående övertygande insats från Charltons sida. Istället för att ge sig ut på vägarna den här helgen så öppnades portarna till SE7 och The Valley upp på nytt – denna gång inför att ställas mot Blackpool, som åter är i League One efter två säsonger i Championship.

Matchschemat tvingade egentligen bara fram en förändring i startelvan. Chuks Aneke är inte i skick att starta två matcher i rad med så kort tidsintervall och ersattes således på ett logiskt vis av Miles Leaburn – som äntligen fick starta som centerforward igen. I övrigt var det annars identiskt med sist, vilket bland annat innebar att Ashley Maynard-Brewer fortsatte i mål, att Slobodan Tedic inrättade sig som högerytter igen och att Alfie May fortsatte göra sig mer hemmastadd i rollen som en nr. tio.

På frånvarolistan hittar vi Harry Isted – som blir borta i cirka sex veckor – och Terry Taylor som tvingas till operation efter sin skada. En eländig start för Taylor i sin nya klubb. Tayo Edun och Panutche Camará var ännu inte heller redo för att delta i en matchtrupp, och därtill syntes inte Deji Elerewe, James Abankwah, Karoy Anderson och Charlie Kirk heller till. Daniel Kanu har blivit utlånad till National League och klassiska Southend United, som efter en lång oviss tid kunde presentera att klubben sålts till nya ägare.  

För Blackpool och Neil Critchley har säsongen börjat lite halvdant. Inte sämre än Charlton, men kanske något sämre än vad gemene man trodde inför det hela startade. Laget har bland och gett med fyra vinster, tre oavgjorda och tre förluster – vilket 16 poäng och mittenplacering i tabellen. Truppen består av en blandning rutinerade Championship- och League One-spelare samt en del yngre förmågor som hamnat i Critchleys skickliga händer. Mest anmärkningsvärd spelare att välkomna till The Valley är den egna Charltonprodukten Albie Morgan, som lämnade klubben så sent som i somras.

Matchen
Av olika anledningar blir det kanske inte det mest välutvecklade och beskrivande referatet den här gången, men det ska väl gå ändå. Charlton var laget som under de första 30 minuterna dominerade bollinnehavet och såg ut att vara laget i framkant om man ställde dem mot varandra rent spelmässigt. Bara för det så var det dock givetvis Blackpool som skakade fram de riktigt heta målchanserna. Visst, Alfie May och Corey Blackett-Taylor hade båda fullgoda möjligheter att få med sig minst ett mål från de första 45, men Blackpool hade ett skott från Sonny Carey som styrdes i ribban av Maynard-Brewer och innan dess hade rutinerade Jordan Rhodes gjort 0-1 (34) efter att ha erhållit en passning snett-inåt-bakåt.

För att jaga ett resultat kastade Appleton in nya ansikten för en scenförändring i den andra halvleken och det skulle även denna omgång ge resultat – men det skulle också ta sin lilla tid rent resultatmässigt. För även om inhoppen Chuks Aneke, Tyreece Campbell, Nathan Asiimwe och Scott Fraser märktes av, så var det Blackpool som uttökade till 0-2 (70) genom den före detta Celtictalangen Karamoko Dembéle. Att det fortfarande kan uppstå svåra försvarsmisstag visade sig vid det här, då Michael Hector bjöd bort bollen och skänkte ytterligare ett mål till gästerna…

Nu skulle Hector ändå ha tur att Charlton visade sig inneha styrkan att vända en match. Via en återerövring från egen planhalva kunde Charlton ställa om snabbt, och en sidledspass senare hade Aneke gett May öppet mål som rakade in 1-2 (81). Efter det dröjde det inte många sekunder innan Blackett-Taylor vek in från vänster och dunkade upp 2-2 (83) och läget var kvitterat. Charlton hade en poäng i sin hand och den behöll man tiden ut.

Efter match
Ja, det fortsätter vara mer positivt än negativt att tala om gällande Michael Appletons Charlton. För femte matchen i rad undviker man förlust, och för tredje hemmamatchen i rad får man sägas övertyga den publik som följer laget. 3-1 mot Wycombe, 4-1 mot Exeter och nu ett fullt godkänt 2-2 mot Blackpool. Ja fullt godkänt är faktiskt vad det är. Att komma tillbaka till 2-2 från 0-2 med tio minuter kvar av matchen, det är ett kryss vi supportrar kan ta. Även om det inte gav full pott gällande poäng så bör det ha givit full pott vad det gäller ökad moral. Fortsättningen är fortsatt intressant att följa hur det här kan fortsätta utveckla sig, för Charlton upplevs i nuläget som breda och tunga – och det var ett tag sedan sist, vill jag påstå.

Omgångens poäng
3p – Corey Blackett-Taylor: Ja, vi har varit här förr. Lite indiviudell briljans från CBT och Charlton räddade poäng. Denna gång skiljer det dock sig på ett vis, för denna gång klev CBT in i planen och fullkomligt dundrade in ett distansskott i bortre krysset – inte helt likt honom med andra ord. När han nu kan addera den egenskapen till sin breda verktygslåda och verkligen få ut fler efterfrågade slutprodukter, då är det svårt att hitta offensiva spelare i divisionen som slår honom.

2p – Chuks Aneke: Det är upplyftande att en skadefri och hungrig Chuks Aneke blivit det lyft för laget som det faktiskt blivit. Denna gång kom han in med halvtimme kvar och var med och vände matchen till ett kryss och en poäng – bland annat genom en assist till May, vilket är hans andra för den korta säsongen han hittills har haft. Var gång han kommer in – så även i lördags – så syns det också vilken respekt han inger hos motståndarna och det är egentligen bara han och ovan nämnda CBT som har den uspen i Charltons spelartrupp.

1p – Tyreece Campbell: Lite samma som när det gäller beskrivningen kring Anekes insats. Kommer in och påverkar genom sitt inhopp. Pigg, med rappa aktioner och direkt i sitt anfallsspel. Vågar ständigt utmana och det behövs när försvar ska luckras upp som i det här fallet. Har dessutom på kort tid, på allvar, visat sig vara ett alternativ för den offensive mittfältsrollen – något man inte såg komma innan säsongen startade.

Charlton: Maynard-Brewer; T Watson (Asiimwe 54), Hector, Jones (Ness 64), Thomas; L Watson (Fraser 63), Dobson (C); Tedic (T Campbell 54), May, Blackett-Taylor; Leaburn (Aneke 64)
Ej använda avbytare:  Molyneux, C.Campbell

Blackpool:  Grimshaw, Husband, Pennington, Norburn (C), Carey (Morgan 77), Dougall, Rhodes (Kouassi 90+3), Lavery (Dembele 66), Casey, Hamilton, Thompson (Connolly 76)
Ej använda avbytare:  O’Donnell, Weir, Ekpiteta

Domare:  A. Davies
Publik: 13,120 (933 from Blackpool)


UP THE ADDICKS!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-10-10 21:47:28
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson