2023-12-23 16:00

Charlton - Burton Albion
1 - 1

Matchreferat: Charlton - Burton (1-1) & Leyon Orient (1-0)

Matchreferat: Charlton - Burton (1-1) & Leyon Orient (1-0)

The Addicks juldagar blev inget att hurra över. Med förhoppningen om två segrar och sex poäng på två matcher, blev utfallet istället ett poäng mot två högst överkomliga lag. Inte såg det heller bra ut spelmässigt.

Två försenade matchreferat från juldagarna, som kommer kompletteras inom en snar framtid av de två återstående referaten avhandlande matcherna som avslutade det förra året och inledde det nya. 

Matchen mot Burton
Efter en spelmässigt stark insats och ett fullt godkänt resultat (1-1) från trippen till Barnsley var tron stark på att det skulle bli seger mot ett underpresterande och för tillfället managerlöst Burton Albion. När det står ett underpresterande Burton så handlar det egentligen inte bara om tabellposition, utan att klubben faktiskt i år såg ut att ha fått ihop en starkare trupp som skulle generera en mer stabil säsong – men så har inte fallet varit hittills. Samma sak går väl egentligen att skriva om Charlton med för den delen...

Bortsett från att Ashley Maynard-Brewer fick göra en linjeräddning under matchens första kvart, så var det sedan Charlton som kontrollerade tillställningen. Man erhöll bollen, rullade från kant till kant och höll varje spelare delaktig. Scott Fraser var involverad i mycket av detta och syntes därav. Daniel Kanu slet på offensivt och visade upp att hanterar det felvända targetspelet bättre än tidigare – även om det fortfarande kan bli mycket bättre såklart. Ett välkommet ledningsmål skulle falla relativt tidigt in i matchen och det när Lloyd Jones stångade in 1-0 (19) med huvudet. Detta kom sig av upprinnelsen av en frispark från Scott Fraser, vars andraboll Michael Hector jagade upp innan kortlinjen och svepte in ett perfekt inlägg till sin mittbackskollega.

Charlton kontrollerade sedan halvleken ut och fortsatte på samma spår i den andra. Egentligen handlade det bara om att vänta in ett andra mål eller att resultatet skulle hållas tiden ut. Corey Blackett-Taylor borde sett till att det första alternativet skreds i verket, men den senaste tidens kollektiva svårigheter att döda en tillställning höll i sig. 

Istället stod det 1-0 fram tills den första tilläggsminuten. Burton hade hittills inte sett ut att vara på väg mot att göra mål överhuvudtaget, men nu skulle man ändå göra det. En till synes ofarlig frispark lyftes in från halvplan mot ett välbefolkat straffområde och två, tre lyckosamma bollstudsar senare kunde mittbacken Ryan Sweeney raka in 1-1 (90+1)

Nytt poängtapp för Charlton, och ett nytt snöpligt sådant. 

Omgångens poäng 
3p – Michael Hector

2p – Scott Fraser

1p – Daniel Kanu

Charlton: Maynard-Brewer; T.Watson, Hector, Jones, Edun; Dobson (c), Fraser (T.Campbell 74), C.Campbell (L.Watson 65); May, Kanu (Tedic 85), Blackett-Taylor
Ej använda avbytare: Walker, Asiimwe, Thomas, Anderson

Burton: Crocombe; Caprice, Brayford (c), Sweeney, Hughes, Seddon; Oshilaja, Powell; Bennett (Baah 71), Lubala (Walker 85), Carayol (Kamwa 71)
Ej använda avbytare: Blackman, Harper, Gordon, Moon

Domare: Lee Swabey
Publik: 12,210 (156 bortafans)

Matchen mot Leyton Orient 
Upp på hästen igen! Det var väl den enda känslan att omfamna när serien nu vände, när ett londonderby väntade, och när nu traditionsenliga annandagsfotbollen stod redo. Trots poäng men få segrar under den senaste tiden så valde Michael Appleton att hålla fast vid samma startelva som bara dagar tidigare tappat seger till kryss mot Burton. 

Men det här skulle bli en mycket svag eftermiddag för Charltons del, otroligt svag faktiskt. Visst, var det någon gång Charlton skulle visa någorlunda ok på fotboll den här annandagen så var det i inledningen av matchen. Blackett-Taylor utmanade från sin vänsterkant i vanlig ordning och det bjöds på distansskott från honom, Chem Campbell och Scott Fraser. Sol Brynn räddade samtliga 

Härefter växte Leyton Orient in i matchen mer och spelet jämnade ut sig till att bli en ganska dålig fotbollsmatch överlag. De tekniska misstagen var många och inget av lagen kom till i någon form av underhållande offensiv. En matchbild präglad av mycket kamp, som alltså passade den före detta Charltonspelaren Darren Pratley ganska perfekt. Det var även han som nickade fram Shaq Forde som gavs möjligheten till Orients bästa målchans i den första halvleken. 

Den andra halvleken var sedan Orients och skulle bli en pärs att följa som Charltonsupporter. Ruel Sotirou och Ethan Galbraith hade varsina lägen att ge hemmalaget ledningen i derbyt, men det skulle vänta till den 80:e minuten innan det gjordes slag i saken att Charlton skulle bli utan poäng. En inhoppande Dan Agyei utmanade till höger och fick en ett inspel som möttes upp av mittbacken Omar Beckles som rakade in 1-0 (80). Situationen föranleddes av uselt försvarsspel där Charlton inte lyckades rensa bort bollen ordentligt vid tre olika tillfällen. 

Som i många matchbilder förut skulle Charlton gräva fram en kvitteringsmöjlighet som sånär räddade en oförjänt poäng. Dobson hittade ut till Blackett-Taylor som utmanade, vek in från vänster och gömde sitt skott, men Brynn hann åter ner för en snabb reflexräddning. En räddning som skulle se till att de tre poängen stannade i Orients ägo och Charlton blev utan, något som fick avrunda ett par mörka resultatmässiga juldagar. 

Omgångens poäng
3p - Lloyd Jones 

2p - Scott Fraser 

1p - Corey Blackett-Taylor


Charlton: Maynard-Brewer; T Watson, Hector, Jones, Edun (Asiimwe 83); Dobson (c), Fraser (L Watson 83), C Campbell (T Campbell 75); Kanu, Blackett-Taylor, May
Ej använda avbytare: Walker, Thomas, Anderson, Tedic

Leyton Orient: Brynn; James (Brown 70), Happe, Beckles, Hunt; Pratley (c), El Mizouni (Sanders 85); Forde, Galbraith (Agyei 78), Archibald; Sotiriou
Ej använda avbytare: Howes, Turns, Pigott, Moncur

Publik: 8,499 (1,196 från Charlton)
Domare: Daniel Middleton 


 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2024-01-04 21:08:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson