2023-09-23 16:00

Charlton - Wycombe
3 - 1

Matchreferat: Charlton – Wycombe 3-1  

Matchreferat: Charlton – Wycombe 3-1  

The Addicks segrade för andra hemmamatchen i rad och välte nu ett formstarkt Wycombe Wanderers på besök, vilket var ett ordentligt kvitto för alla inblandade i klubben.

Matchreferat: Charlton – Wycombe 3-1  

Inför match
Michael Appleton klev in i sin tredje vecka som Charltontränare och i den väntade Wycombe Wanderers som nästa motståndare på hemmaplan. Appletons första match på The Valley som klubbens tränare. Den utmaningen bemötte han med att kasta ut den mest offensiva Charltonstartelvan på många matcher. Det var 4-3-3 likt tidigare, där Harry Isted fick fortsätta i mål trots en svagare insats senast. Många supportrar har efter det önskat att Ashley Maynard-Brewer skulle vara tillbaka i kassen men icke. I försvarslinjen tvingades en ändring fram.  En Tayo Edun med stigande form hade en känning och tvingades avstå. In i hans ställe kom Terell Thomas som vänsterbacksvikarie. Övrig tre fjärdedelar var som förra matchen James Abankwah, Lloyd Jones och Michael Hector. På mitten fortsatte kapten George Dobson, som kompletterades av Louie Watson och oväntat nog Tyreece Campbell i ny roll. Alfie May var tillbaka i anfallet och tog plats centralt. Det innebar inte att Miles Leaburn petades utan han fick utgå från höger, medan Corey Blackett-Taylor hade sin vänsterkant.

Gästande Wycombe hade en stark månad bakom sig. Efter två raka förluster i de två första omgångarna av ligaspelet, följde man sedan upp med fyra raka utan förlust – varav tre innebar vinster. En inledning som inte bara omedelbart skapat respekt för Matt Bloomfields gäng, utan en resultatrad som också tagit klubben upp runt de play off platser som är den uttalade målsättningen för klubbens satsning. En klubb som fortsatt innehåller toppspelare i Sam Vokes, Garath McCleary, före detta Charltonspelare Brandon Hanlan och det starka nyförvärvet Luke Leahy.

Matchen
Även om Charlton – med matchbilden i åtanke - var nöjda med att man kom undan med en poäng i Stevenage, så är kraven mycket högre än så på laget i sig. Det har garanterat Appleton låtit sig berätta för laget i veckan och därför var förhoppningen om ett synligt fall framåt – vilket vi fick. Ett framåtlutat Charlton gjorde den första halvleken till sin och anföll på alla möjliga sätt med den spetsiga trion längst fram. Det tillförde även en extra krydda till anfallspelet att T. Campbell tagit ett steg tillbaka i planen. Han ses kanske inte som någon naturlig mittfältare men från en position längre ned i planen kunde han verkligen utnyttja sin accelererande förmåga och driva igång anfall med fart.

När nästan halvtimmen var spelad var det T. Campbell som smidigt tog sig runt på högerkanten och från kortlinjen hittade in till Leaburn, som efter lite bollbehandling i sin tur kunde skjuta in 1-0 (27) genom att dölja sitt avslut och sikta på bortre hörnet. Innan dess hade Alfie May haft en påtaglig chans, och Wycombe hade skapat oreda genom ett par fasta situationer som föranlett nickavslut och allmänt stökiga situationer i Charltons straffområde.
 


I den andra halvleken gjorde Wycombe ett ärligt försök för att ta sig tillbaka in i matchen rent resultatmässigt och lyckades kvittera efter tio minuter. Hector nickrensade från hörnspark och rensningen for ut perfekt till Freddie Potts, som nöp till med en ögonvänlig volleyträff som seglade in i mål bakom Isted till 1-1 (54).

Härifrån skulle Appleton få briljera med lite taktiska drag som huvudansvarig tränare och de besluten skulle falla väl ut. Byten genomfördes i offensiven – innehållande Tennai Watson, Slobodan Tedic och Chuks Aneke som inkommande spelare i icke-inbördes ordning. Dessa skulle få sin inverkan när tio ordinarie minuter återstod av matchen, där Tedic var först med att göra 2-1 (82) via sin första bolltouch. Assisterad av debuterande T. Watson och även dennes första bolltouch. På tilläggstid slutförde och fastställde sedan planens främste och mest aktive spelare, Corey Blackett-Taylor, slutresultatet med att bestämt tempoväxla sig förbi två motståndare på vänsterkanten och sedan dundra in 3-1 (90+4) på ett mäktigt vis.  
 
Efter match
Det här blev en höjdare! Äntligen en match där det mesta relaterat till Charltons insats faktiskt går att tala om i positiv bemärkelse – jag minns inte ens sist så var fallet. De tre poängen var viktiga av många skäl, som alltid. Att Michael Appleton får starta upp sin managerkarriär på hemmaplan med tre poäng ska inter underskattas. Att man innan detta fick med sig en grisig poäng från bortamatchen i Stevenage kan inkluderas i det. De tre poängen ökade samtidigt gapet nedåt och jämnade ut det uppåt, i den än så länge täta tabellen.

Nej, att besegra ett formstarkt och etablerat Wycombe med 3-1 visar tecken på något. Bara den uppgiften i sig har vi inte lyckats med på några säsonger. Det känns som att man nu, efter en månad tillsammans, börjat få ihop den grupp som ska utgöra truppen under hösten och som färdigställdes efter att övergångsfönstret stängde i övergången mellan augusti och september. Likaså att Appleton är plats som manager och hans ledarstab är mer eller mindre färdigspikad, med Richard O’Donnell som ny assisterande och den före detta spelaren Stephen Henderson som ny hjälp- och målvaktstränare.
 
Omgångens poäng
3p – Corey Blackett-Taylor: På två matcher under Micahel Appleton har CBT gjort två mål – sina två första för säsongen. Det han gör den här matchen – och som dessutom avgöra hela tillställningen – är det inte många spelare som i den här divisionen kan upprepa. Är stundtals så självklar och bestämd i allt han gör, och då är det inte heller någon försvarare i divisionen som rår sig på honom.

2p – Lloyd Jones: Mycket stabil insats av herr Jones, en insats vi väntat på. Han klandrades något för sitt försvarsagerande vid baklängesmålet i senaste matchen och då är det perfekt att svara upp så här, för fansens och lagets skull! Gick lite under radarn i den här matchen, i jämförelse med en del lagkamrater, men en av lagets främsta helt klart. Har i varje match hittills stått för en situationsavgörande blockering.

1p – Miles Leaburn: Det är så skönt att Leaburn är tillbaka från skada. Ett ständigt orosmoment för vilken försvarare som helst. Bevisligen även, när han för ovanlighetens skull, utgick från höger i ett tremannaanfall. Målet är signifikant för en forward och måltjuv genom ett dolt avslut som rinner igenom flera försvarare och in i bortre hörnet.

Charlton: Isted; Abankwah (T Watson 79), Jones, Hector (Ness 79), Thomas; T Campbell (Tedic 79), Dobson, L Watson (Anderson 62), Blackett-Taylor; May, Leaburn (Aneke 69)
Ej använda avbytare: Maynard-Brewer, C Campbell

Wycombe: Stryjek; Wheeler, Forino-Joseph, Low, Boyes (Taylor 89); Scowen, Leahy, Potts; McCleary, Vokes (Phillips 79), Hanlan (Sadlier 89)
Ej använda avbytare:  Ravizzoli, Keogh, De Barr, Pattenden

Domare: Ben Toner
Publik: 12,856 (909 bortafans)


UP THE ADDICKS!!!
 
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-09-26 22:03:59
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson