Matchreferat: Lincoln – Charlton 3-1 & Charlton – Bolton 0-2  
Två matcher på en vecka innebar två förluster - vilket blev de första för Michael Appletons Charlton.

Matchreferat: Lincoln – Charlton 3-1 & Charlton – Bolton 0-2  

Efter mer än en månads smekmånad och sju raka matcher utan förlust så kom till slut den första riktigt tuffa veckan för det Michael Appleton-styrda Charlton. Två matcher betydde två raka förluster och noll poäng, vilket gjorde att The Addicks snabbt tappade den mark man vunnit i tabellen.

För första gången på fyra säsonger räckte inte tiden till för två separata referat. Av den anledningen kommer två kortare varianter här, i ett och samma inlägg.

Matchen mot Lincoln
Med en veckomatch inklämd mellan två helgomgångar så blev det en del rotation i Charltons startelva. Det var första gången som Michael Appleton agerade så, åtminstone i ligaspelet. Men inte skulle väl det behöva påverka allt för mycket. Appletons Charlton har under sin andra månad verkligen sett ut att ha kommit igång, och stod inför bortaresan till Lincoln på noll förluster tillsammans.

Ashley Maynard-Brewer fortsatte i alla fall i mål, och hade en stora delar intakt försvarslinje framför sig. Enda ändringen var att Tennai Watson roterades ut, och Nathan Asiimwe kom in. På mittfältet var det likadant, fast här handlade det om Louie Watson mot Scott Fraser. På kanten hade sedan Tyreece Campbell nu spelat sig in i startelvan igen – på Boban Tedic bekostnad – och Miles Leaburn fyllde naturligt luckan efter Chuks Aneke, på grund av denns nya skadebesvär.

Från Lincolns sida har det inte varit särskilt mycket som stuckit från hur förväntningarna varit uppmålade innan. Man är ett stabilt mittenlag, med nafs på övre halvan, som vinner en del ögonbrynshöjande matcher och sedan anonymt förlorar några andra. Inför den här matchen stod man på 18 poäng, på 12 matcher – samma som Charlton alltså. Den stora snackisen som omgärdat klubben hittills den här säsongen är ganska färsk och det handlar om att klubben valde att göra sig av med Mark Kennedy som manager – vilket gjorde dem managerlösa i den här omgången.

Som match fick annars Charlton en smakstart och tog ledningen relativt tidigt genom att Alfie May avslutade ett snyggt kombinationsanfall. Scott Fraser hittade Tyreece Campbell i djupet med en lysande genomskärare. Campbell hann upp bollen innan kortlinjen och sköt in den mot boxen, där May kom farande och stötte in 0-1 (10) efter bara tio minuter. Vid den här tidpunkten var det inget som pekade mot att Charltons form kommit av sig.

Den uppfattningen skulle dock hinna ändra på sig, för på något vis släppte Charlton på det grepp som man snabbt tagit om matchen. På något vis började man plötsligt se trötta, slöa och ofokuserade ut. När halvtimmen var spelad kvitterade Lincoln till 1-1, när Hakeeb Adelakun hanterade bollen akrobatiskt, vände runt snyggt och sköt in kvitteringen inifrån straffområdet.

Kvitteringen hade förvandlat tre poäng till ett, och det var början på att ett skulle bli noll. Lincoln sprang fullkomligt sönder Charlton i den andra halvleken och då var det inte lätt att hänga med. I 57:e minuten kopierade Lincoln Charltons första mål, och Adelakun gjorde sitt andra för kvällen till 2-1 (57). Sedan var det Ashley Maynard-Brewer som fick arbeta hårt för att fortsätta hålla siffrorna nere. När Charlton slarvade i passningsspelet över hela planen, så kunde Lincoln bjudas på omställningar titt som tätt. Inte blev det bättre av bolltappen även kom djupt nere på egen planhalva, och vid ett sådant tillfälle kunde Sean Roughan slå in en retur till 3-1 (78), varpå Maynard-Brewer hade räddat det första skottet. 3-1 alltså, vilket också blev slutresultatet.  

Omgångens poäng
3p – Alfie May: Fem mål på fyra matcher och för fjärde matchen i rad. Sammanlagt nio mål på 13 framträdanden. Det är väl ungefär precis så man ville att May skulle acklimatisera sig efter Londonflytten och att han har blivit precis den målskytten som han värvad för att vara. Det är också olika typer av mål. Distansskott, volleyskott och simpla tap-ins.

2p – Ashley Maynard-Brewer: En målvakt som får poäng efter en 3-1 förlust? Japp, så är det. AMB kan inte lastas för att tre bollar landade bakom honom, utan här var det utespelarna som inte satte honom i svåra situationer. Höll matchen innan detta en nolla och gjorde i övrigt vad han skulle nu, vilket inte kan sägas om alla efter det här.  

1p – Scott Fraser: Vår skotska Pirlo var tillbaka i startelvan för första gången sedan premiären, mycket på grund av en säsongsinledning präglad av en skada. När det nu skulle roteras kastades Fraser in och såg inte ringrostig ut. Passningar satt där dem skulle och Fraser kommer spela en viktig roll den här säsongen också – oavsett hur betydande del han kommer utgöra på mittfältet.  

Charlton:  Maynard-Brewer; Asiimwe, Hector, Jones, Thomas; Dobson (c), Fraser (L Watson 74); T Campbell (C Campbell 74), May, Blackett-Taylor (Tedic 84), Leaburn (Camará 61)
Ej använda avbytare:  Walker, Ness, T Watson

Lincoln: Jensen; Mitchell, Jackson, O’Connor (c); Burroughs, Hamilton, Erhahon, Roughan; Sørensen (Eyoma 89), Adelakun (Vale 72), Smith (Duffy 79)
Ej använda avbytare: Wright, Brown, Makama, Shodipo

Domare:  Daniel Middleton
Publik: 7,314 (600 från Charlton)

Matchen mot Bolton
Att snabbt repa sig efter veckoförlusten mot Lincoln skulle visa sig lättare sagt än gjort. Det blev inte enklare av att det var Bolton Wanderers som stod näst på spelschemat. Visserligen på hemmaplan, där Charlton varit klart bättre än på bortaplan över tid. Faktum är att Charlton inte vunnit på bortaplan den här säsongen, och faktiskt inte sedan bortavinsten mot MK Dons förra säsongen – där Jack Payne gjorde matchens enda mål.

Efter matchen i Lincoln var ett par förändringar aktuella i startelvan. Nathan Asiimwe agerade svagt i Lincoln och fick roteras ut till förmån för Tennai Watson. I övrigt var försvarslinjen sig lik, inklusive målvakt. På mittfältet behöll dock Scott Fraser sin plats bredvid George Dobson efter insatsen i tisdags, och det gjorde även Tyreece Campbell på högerkanten medan Corey Blackett-Taylor var kvar till vänster. Nytt denna gång var att Alfie May tog ett kliv upp på topp, Miles Leaburn var tillbaka på bänken, och Panutche Camará kom in som offensiv mittfältare.

Ja, visst stämde magkänslan att det skulle bli svårt för det här Charlton att välta ett Bolton Wanderers – oavsett om det var hemmaplan. Bolton gjorde snabbt matchen till sin och gick upp i en 0-2 inom matchens första 25 minuter. Vid 0-1 (16) luckrade Bolton upp Charlton genom en kort hörnvariant och Randell Williams kunde curla in ledningsmålet. Detta efter snyggt kombinationsspel. 0-2 (22) sköt sedan den kroniske målskytten Dion Charles in, genom ett snabbt och distinkt avslut inifrån Charltons straffområde.

Det positiva att ta med sig härifrån var att Charlton sedan spelade upp sig nämnvärt och skapade klart tillräckligt med chanser för att göra minst ett mål och göra match av det igen. Nu lyckades man inte med det, vilket visade på en svaghet i sig. Men Charlton underliggande siffror var vid slutvisslan högre än Boltons, och således var det här en insats som var klart mycket bättre än det som visades i Lincoln ett par dagar tidigare. Där var målen som släpptes in väldigt anmärkningsvärda – på ett negativt sätt – medan målen som Bolton stod för var värda sina applåder.

Omgångens poäng
3p – Ashley Maynard-Brewer: Den enda spelaren som kommer undan veckan med ett fullständigt betyg – detta trots två förluster. Gjorde även denna match många viktiga ingripanden och kunde inte lastas för målen.  

2p – Tennai Watson: Bevisade snabbt att han ligger ett par steg längre fram än Asiimwe och att han är den högerback som ska starta när Charlton vill mönstra sin starkaste elva.

1p – Panutche Camará: Tillbaka i startelvan efter skada och gjorde sig nyttig med att direkt bryta motståndarnas mönster. Kraftfull från sin mittfältsposition och ställde till med oreda.


Charlton:  Maynard-Brewer; T Watson, Jones, Hector, Thomas (Asiimwe 65); Dobson (c), Fraser (L Watson 58); T.Campbell, Camará (Leaburn 65), Blackett-Taylor; May
Ej använda avbytare:  Walker, Ness, Kirk, Tedic

Bolton: Baxter; Jones, Santos (c), Toal; Dacres-Cogley, Morley, Thomason (Maghoma 74), Sheehan, Williams; Adeboyejo (Bödvarsson 71), Charles (Nlundulu 79)
Ej använda avbytare: Hutchinson, Iredale, Forrester, Jerome

Domare:  Geoff Eltringham
Publik: 14,342 (1,888 från Bolton)


UP THE ADDICKS!!!
 

 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-10-29 22:17:36
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson