Riverside, 2023-09-02 16:00

Middlesbrough - QPR
0 - 2

Middlesbrough har problem
Att ligga sist efter fem omgångar var inte vad någon hade förväntat sig av Boro, inte minst Michael Carrick.

Middlesbrough har problem

Middlesbrough förlorade med 0-2 mot bottentippade QPR. Nu har Boro inte vunnit en enda ligamatch på tio omgångar. Boro ligger nu sist i The Championship och det är minst sagt problem som präglar klubben i nuläget.

Efter dagens förlust mot Queens Park Rangers är nog frågan på mångas läppar den här: vad har hänt? Ja, vad har hänt egentligen? Svaret på den frågan kan vara långdragen, men i kortare ord så har Middlesbrough varit alldeles för dåliga. Det kan bero på att vi blev av med förra säsongens bärande spelare, eller att våra nyförvärv inte har varit tillräckligt bra, bland annat. Vad som verkar vara konsensus på Teesside är dock att Michael Carrick har något med det här att göra. Ett Riverside som på sistone har varit gnälligare än någonsin skulle vilja mena att Carrick har blivit påkommen på senare tid, närmare bestämt att ligans motståndarlag har klurat ut hur man ska ta sig an den före detta Manchester United-mittfältarens taktik, och att han inte har något svar på resten av ligans kontraslag. Möjligtvis, och mycket troligt, är det en kombination av alla tre faktorer. 

Nu läggs ligaspelet på is i två veckor då man går in i landslagsuppehåll. Uppehållet kan vara en perfekt period för Middlesbrough att återhämta sig och integrera de nya förvärven in i truppen och spelsättet. Michael Carrick är fortfarande Middlesbroughs huvudtränare, men om återkomsten från landslagsuppehållet inleds med en ny förlust kommer han nog behöva sova över på stadion för att undvika torget och dess högafflar.

Viktor Kristensson2023-09-02 19:15:11
Author

Fler artiklar om Middlesbrough