Mittfältaren Darko Gyabi lånas in från Leeds
Gyabi firar ett mål för England U20 mot Uruguay i VM!

Mittfältaren Darko Gyabi lånas in från Leeds

Argyle fortsätter att värva spelare på lån som har spelat i ungdomslandslagen för England. Nästa ungdom på väg in är Darko Gyabi, en box-to-box mittfältare som Leeds köpte för fem miljoner pund!

Fosters kontaktbok framme igen
Argyle gör en stor grej av att de värvar på data och inte på magkänsla. Men frågan är om de gör det just denna vecka... det känns snarare som om nya tränaren Ian Foster har fått fria händer att värva spelare han känner.

Det kan inte vara en slump att han, som före detta förbundskapten för U19, blev tränare och sedan anslöt två stycken spelare, mittbacken Ashley Phillips och nu mittfältaren Darko Gyabi som har spelat i det landslaget.

Gedigen meritlista för en 19-åring
Gyabi har inte bara spelat i ungdomslandslagen. Han växte upp i London och spelade i Millwalls akademi, men värvades av Manchester City som 14-åring.

Sommaren 2022 trodde Leeds United på honom så pass mycket att de lade ut fem miljoner pund för att värva honom, som en del av avtalet där Kalvin Phillips gick åt andra hållet till City.

Stora pjäser!
Argyle har ibland vägt för lätt i sina matcher denna säsong och haft en del ordinarie spelare som är ganska korta, exempelvis Luke Cundle som försvann till Stoke tidigare i veckan.

Nu satsar man på jättestora tonåringar istället. Först Ashley Phillips med sin 1,92 - och nu Gyabi som är hela 1,97!
 

Geoff Bache2024-01-11 21:58:00
Author

Fler artiklar om Plymouth