Mount om att hålla sig stark i isolering och nyckeln till framgång mot Ukraina
CL har han redan vunnit, Kan Mason Mount även få en EM-medalj runt halsen i sommar?

Mount om att hålla sig stark i isolering och nyckeln till framgång mot Ukraina

Mason Mount har inte haft det lätt under EURO 2020 men Chelsea-mittfältaren var tillbaka i startelvan när England bokade en plats i semifinal i lördags. Nu drömmer han om mer framgång.

Mason Mount har precis som lagkamraterna Reece James och Ben Chilwell redan varit med om framgång i Europa den här säsongen efter att Manchester City besegrades i CL-final.

Fem veckor efter den oförglömliga kvällen i Porto spelade 22-åringen från start för England i Rom och stod för en assist när Ukraina besegrades med 4-0 i kvartsfinal.

Efter Englands möte med Skottland hade både Mason Mount och Ben Chilwell varit i närkontakt med Billy Gilmour. Båda två blev sedan tvungna att isolera sig från sina engelska lagkamrater eftersom Gilmour senare testade positivt för covid-19.

Duon missade Englands sista gruppspelsmatch mot Tjeckien samt åttondelsfinalmötet med Tyskland. 

‘’Det har varit frustrerande’’, säger Mount.

‘’Jag och Chilwell har varit tvungna att hålla oss starka och fokusera på vad vi kan göra efter att isoleringen är över.’’ 

‘’Det var det vi gjorde. Vi höll oss starka och jobbade hårt varje dag. Att få spela mot Ukraina och prestera så bra som vi gjorde som lag kändes fantastiskt. Allt jobb vi gjort har gett resultat.’’

I samband med Mounts återkomst spelade England sin målrikaste match i turneringen hittills.

Det var tålamod och genomslag som gav resultat men Mount anser att det är tack vare lagandan som laget är i semifinal.

‘’Vi var väldigt lugna med bollen, vi vet att vi kan röra oss med den och utnyttja motståndarna på olika sätt.’’, förklarar Mount. ‘’Vi är medvetna om att vi är ett hot både när vi driver bollen framåt och på fasta situationer. Vi kan ta med oss mycket positivt från den här matchen.’’

‘’Lagets sammanhållning och viljan vi har att lyckas, att spela bra och vinna matcher syns väldigt väl. Vår starka sammanhållningen kommer förhoppningsvis att ta oss långt.’’

Gareth Southgate ledde sitt engelska manskap till semifinal i VM för tre år sedan. Nu under EM vill han föra laget ännu ett steg längre. På onsdag kväll har laget sin chans att uppnå något speciellt när Danmark väntar i semifinal. 

‘’Vi vill vinna nästa match och ta oss till final. Det var vårt mål när turneringen började och det är ännu det som vi siktar på. Det här är bara ytterligare ett steg i rätt riktning.’’ , säger Mount.

Källa: chelseafc.com
 

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-07-05 21:14:00
Author

Fler artiklar om Chelsea