Lagbanner
Spelarbetyg: Manchester Utd Hemma
Den ständigt aktive Jonas Gutierrez var matchens skata mot Man Utd.

Spelarbetyg: Manchester Utd Hemma

Här kommer spelarbetygen från hemmamatchen mot Manchester Utd.

Skalan: 

1. Fullkomligt bedrövlig
2. Värdelös
3. Undermålig
4. Icke Godkänd
5. Knappt Godkänd
6. Godkänd
7. Bra
8. Mycket Bra.
9. Världsklass
10.”Once in a life time”

Steve Harper – 7
Harper gjorde ett antal bra räddningar och en del fina ingripanden. Han var även bra ute på en rad hörnor och inlägg. Harpers bästa match sen han blev vår förstemålvakt.

Steven Taylor – 6
Hade emellanåt svårt med Christiano Ronaldo ute på kanten, men det är han knappast ensam om. Det blev mycket tjångbollar till ingenstans från försvarsposition, men det är lika bra att Taylor inte försöker sig på något mer avancerat, då han inte klarar av det. Spelade efter sina resurser på ett ok sätt. 

Farbrico Coloccini – 6
Stod för en bra försvarsinsats tillsammans med resten av försvaret, men vår argentinske mittback är inte snabb. Det vet vi och det var inte första gången man såg Fabricio bli enkelt bortvänd som vid Wayne Rooneys kvitteringsmål. 

Sebastien Bassong – 6
Precis när man börjar hylla Bassong till skyarna, så börjar han vackla lite. Han stod för en rad slarviga passningar i första halvlek, men spelade upp sig betydligt i andra halvlek. Positionsmässigt var han bra som vanligt, men det oftast så fläckfria passningsspelet var som sagt inte perfekt idag och den unge fransmannen får nöja sig med godkänt som betyg. 

Jose Enrique – 7
Det har länge rådit delade meningen om Enrique, men ingen kan ta ifrån honom hans insatser under 2009. Jag börjar på allvar se en stabil vänsterback i Jose. Han har en helt ok teknik, han är snabb och är hyfsat bra på att sig framåt längs kanten. I det senaste matcherna har han även slipat lite på passningsspelet som ibland har varit under all kritik, Igår var han den bästa backen sett över hela matchen med ett hårt arbete längs vänsterkanten. Minus för hur han pressade Man Utd onödigt högt och därmed gick bort sig lite i situationen som ledde till Rooneys mål. 

Ryan Taylor – 4
Ingen vidare match av vår nye Taylor. Framförallt så är han skyldig till Man Utd:s 1-2-mål, då hans urusla försök till hemåtbröstning blev en servering till Park som i sin tur serverade Berbatov. Slet längs högerkanten, men det ledde ingenstans. Taylors hörnor håller överlag bra kvalite, men hans frisparkar har hitills lämnar en del övrigt att önska. Är det bara MOT oss han kan skruva in dem så där snyggt? Nåja, jag gillar Taylor och ger honom självklart mer tid. Hoppas nu bara att misstaget som kostade oss matchen inte kommer tynga vår nykomling allt för mycket.

Geremi - 5
Den nästan bortglömda Geremi..vad ska man säga om honom då? Ja, han gjorde inte bort sig men stod för det sämsta passningsspelet av samtliga Newcastle-spelare i den här matchen. Det såg allmänt slarvigt och segt ut och även om Geremi defensitvt var hyfsat nyttig ska han vara nöjd med en femma.

Alan Smith – 4
Smith var relativt osynlig i den här matchen. De gånger han utmärkte sig gjorde han de genom att tappa bollen, eftersom han inte verkar fatta att det i fotboll kan finnas motstånade bakom en som man måst se upp för. Jobbade precis som Geremi på och visst får man ta hänsyn till att varken Smith eller Geremi är naturliga innermittfältare, men det måste kunna gå att erbjuda mer framåt än det obefintliga Smith bidrog med.
 
Jonas Gutierrez – 7
Gutierrez, Gutierrez, Gutierrez... Jonas märks. Jonas lämnar avtryck i varje match och är alltid inblandad i mycket av spelet. Igår var inget undantag. Han var inte så outstanding som när han chockade oss alla i premiärmatchen på Old Trafford föra året, men löpviljan, arbetsmoralen och den ständiga försöken till att skapa farligheter från sin vänsterkant fanns där, vilket värmer. Jonas vill saker, men samtidigt är det beklämmande att återigen se hur det fallerar i det där sista avgörande momentet. Ett tydligt exempel är när han skapar ett kontringsläge genom att mycket snyggt dribbla bort två Man Utd-spelare på vänsterkanten för att sedan slå en helt misslyckad crossboll till andra kanten som går ut till inkast. Han kärlek till att driva med bollen gick ibland även till överdrift i lägen då det fanns bra passningsalternativ, men Spiderman var mycket aktiv både framåt och bakåt och blir matchens skata, precis framför näsan på Enrique.

Peter Lövenkrands – 6
Lövet var påpassligt framme vid Van Der Saars tabbe och fick äran att bryta holländarens långa svit utan insläppta mål. Vår redan ganska populäre Peter var hyfsat pigg matchen igenom och stod för en rad farligheter. Det är dock uppenbart att kombinationen Lövenkrands – Martins inte är den , men perfekta. Dansken väger ibland lite för lätt, men hans snabbhet är ett mycket välkommet tillskott i det här laget. 

Obafemi Martins – 7
Oba var betydligt mer aktiv i spelet än senast mot Everton. Hade ett bra läge att spä på 1-0-ledningen till otroliga 2-0 efter 10 minuter och fortsatte efter det att vara inblandad i en hel del. Sedvanligt nog fanns dock de där vanliga inslagen av en mycket bra prestation följt en av helt bortslagen passning. Men det såg hur som helst ut som att Oba är på väg att hitta formen efter sin långa skadefrånvaro. Vågar man hoppas på utdelning mot Hull? 

Andy Carroll och Kazenga LuaLua spelade för kort tid för att betygsättas.


Per Lidholm2009-03-05 17:15:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies