Lagbanner
Spelarbetyg: Newcastle - Leicester

Spelarbetyg: Newcastle - Leicester

Här kommer spelarbetygen från gårdagens match mot Leicester.

Betygsskalan för denna säsong kommer att vara 1-7, där siffrorna motsvarar följande prestationer:

1 - Usel
2 - Mycket dålig
3 - Dålig
4 - OK
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Fantastisk

Steve Harper - 6
Vår väktare mellan stolparna stod för en mycket bra insats i denna match. Den fina reflexräddningen på Howards nick var huvudnumret. Vi ska till stor del tacka Harper för denna trepoängare.

Ryan Taylor - 4
Stod för en helt godkänd insats utan att utmärka sig i offensiven denna gång.

Danny Simpson - 5
Ser lovande ut och verkar kunna behärska både mittbacksplatsen som ytterbackssplatsen. Det kan vara en mycket viktigt egenskap i vår pinnsmala trupp.

Steven Taylor - 6
Taylor stannar! Och igår var ett exempel på varför vi ska vara tacksamma för det. Geordien var brytning och positionssäker och utstrålar ett välkommet ledarskap. Taylor växer för varje match. Jag hoppas bara att detta inte beror på svagheten hos motståndet.

Jose Enrique - 5
Var inte lika delaktig i offensiven som tidigare, men gjorde en bra defensiv insats. Frånsett ett par felpassar som i värsta fall kunde ha resulterat i tråkigheter för våran del. Förra säsongen började spanjoren att slipa bort sina tidigare så påtagliga brister i passningsspelet och denna säsong har det sett närmast felfritt ut. Likt det jag skrev ovan om S Taylor kan det också till viss del ha att göra med att Enrique utsätts för mindre press än han gjorde i Premier League. Nåja, trots att det verkade som att vår vänsterback saknade samspelet med Jonas på vänsterkanten, så stod han för en gedigen insats.

Geremi - 4
Jag är snäll med betyget nu. När Jose Mourinho valde att sälja Geremi till Newcastle så sa han att det var för att Geremis "legs is gone". Han hade helt enkelt inte den nödvändiga speeden kvar i kroppen. Mourinho hade rätt redan då och sen dess har det ju naturligtvis inte blivit bättre. Geremi gjorde inte bort sig, men är alldeles för långsam för att egentligen kunna bidra med något förutom möjligen på fasta situationer. Han visade dock prov på ett hyfsat skott med sin bössa strax utanför mål i andra halvlek.

Joey Barton - 4
Barton gjorde comeback efter ett par veckors skadefrånvaro och märktes inte alltför mycket. Gjorde ett bra jobb på innermittfältet utan att glänsa.

Alan Smith - 6
Det känns som att man har gått från att tycka illa om Smith till att acceptera Smith till att...tycka om Smith? Han förtjänar det. Hans inställning har alltid varit den rätta, men i Premier League var han en överflödig buffelmittfältare som inte bidrog med ett jota av den kreativitet vi behövde. I Championship har han visat sig vara en mycket effektiv bollvinnare som är som klippt och skuren för denna typ av fotboll. Jag skulle vilja påstå att han är lite av lagets hjärta i sin något tillbakadragna mittfältsposition och igår var inget undantag. Bra bra bra.

Danny Guhtrie - 6
Guthrie har tidigare visat glimtar av talang, men verkar kunna blomma ut och bli en riktig tillgång denna säsong. Var pigg och kvick igår och förtjänar sexan för sitt matchavgörande och mycket fina mål.

Kevin Nolan - 4
Nolan gör det helt ok i sin roll som offensiv mittfältare/släpande anfallare, men var långt ifrån bäst i Newcastle-tröjan igår. Hade en bra chans i första halvlek där avslutade borde kunnat varit något vassare. I brist på alternativ borde dock Nolan i denna position funka OK som nödlösning.

Nile Ranger - 5
Allas favorit Nile gjorde precis som resten av lagets offensiva spelare en ganska blek första halvlek. Det ska sägas att ynglingen inte fick några bra bollar att jobba på, med undantag för ett kontringsläge då Ranger med lite mer kyla och rutin hade undvikit offsideflaggan och istället kunnat skaffa sig ett friläge. Hur som helst började 18-åringen ta för sig mer i andra halvlek och visade prov på både styrka, snabbhet och en smula spelförståelse. Några gånger då han kom drivande med bollen tog han dock felbeslut bland sina passningsalternativ, men något annat kan man inte förvänta sig. Med andra halvlek i åtanke - en bra prestation av denne oslipade talang.

Haris Vuckic, Ryan Donaldson och Tamas Kadar spelade för kort tid för att betygsättas.

Per Lidholm2009-09-01 19:30:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies