Lagbanner

Sven Botman officiell

Hollänska centerbacken Sven Botman ä nu officiell

Newcastle har officiellt gått ut med nyheten att klubben kommit överens med Lille och Sven Botman om en övergång för en hemlig summa, (Ca 35 miljoner pund + bonusar). Kontraktet är ett 5-års kontrakt.

Sven säger själv att han är väldigt glad över att få representera skatorna framöver och att Premier League blir en dröm-utmaning för honom.
Sven var nära att anlända redan i Januari då Newcastle försökte köpa honom under den tid som skatorna låg illa till (19:e plats). Lille vägrade då att sälja honom, något som gjorde Sven irriterad då han verkligen trodde på projektet samt inte såg utmaningen med rädsla.
Hade Lille gått med på affären då så hade övergången förmodligen genererat Lille 10 miljoner pund till.

Efter Januarifönstret så gick Amanda Stavley ut och sa att Sven fortfarande ville komma till Toon och att kontakten hela tiden har uppehållits, något som gjort att vi skator hela tiden haft i bakhuvudet att en av Europas mest lovande centerbackar snart kommer att krita på för oss, vilket nu alltså är officiellt.

En mycket lovande transfer som bör göra att fler namn nu blir sugna på att komma över till Newcastle Upon Tyne då prejektet beviserligen går åt rätt håll.

Kuriosa är så klart att ledningen hela tiden sagt att dom vägrar betala "Newcastle-skatt" och därför stått på sig i sina erbjudanden. Beviserligen vill spelare komma till projekt Newcastle och ledningen bevisar att dom har is i magen. 

Johannes Lindholm2022-06-30 08:43:27
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies