Inför Blackburn Rovers - Nottingham Forest

Nottingham Forest möter Blackburn på Ewood Park onsdag 9 februari kl  20:45 Forest TV  sänder live.

Senaste matchen:
Nottingham Forest sparkade ut regerande mästarna från Fa-cupen genom att vinna med 4-1 på City Ground.

En fantastisk laginsats från de röda inför en fullsatt arena, såg laget ta sig vidare till femte omgången.

Jag hade redan i början på veckan känslan av att denna match kom precis vid rätt tidpunkt. Nottingham Forest känns harmoniskt just nu, och när startelvan presenterades så kom känslan att detta kan bli bra. Framförallt när Joe Worrall plötsligt dök upp i laguppställningen.

För Leicester däremot är det precis tvärtom, och detta möte på City Ground kom helt vid fel tillfälle. Spelet i ligan har inte varit bra, och försvarsspelet har varit allt annat än bra. Det hade behövts förstärkningar i januari, men det hände ingenting. En stor del av kritiken har coach Brendan Rodgers fått ta emot.

Vår gaffer gjorde två ändringar I startelvan, när Joe Worrall överraskande återvänder efter sin revbensskada till förmån för Colback. Den andra att äntra planen var Davis som ersatte en förmodad långtidskadad Grabban.

Det var åtta år sedan Rävarna från Leicester besökte trentside, och det blev en afton som hemmafansen sent kommer glömma.

De röda satte högsta fart och en cross passning från Johnson hittade nästan Davis. Direkt efter fick hemmalaget en farlig frispark, men Johnson träffade muren.

Leicesters första möjlighet for över Sambas mål. Nästa två chanser  var på hörna av bortalaget, men utan resultat.

Rävarna var inne i en bra period i matchen och hade två möjligheter, men Worrall och Samba såg till freda målet.

Forest tog åter kommandot I den tjugonde minuten med en Garner- frispark, som nickades strax utanför av McKenna.

Närmast mål kom Davis, när han tog ner bollen på bröstet och fick till ett volley skott som träffade ribbkrysset.

De röda tog strax därpå ledningen genom ett inlägg av Johnson från höger. Davis vann nickduellen och bollen damp ner framför fötterna på Zinckernagel, som utan problem föste in bollen i nätet.

Mindre än en minut senare utökade hemmalaget ledningen, när Johnson snappade upp en misslyckad bakåtpassning och från snäv vinkel satte tvåan  mellan benen på målvakten.

Leicester blev hårt pressat i slutet på första halvlek, och Worrall nickade in trean på en perfekt Garner- hörna.

Rävarna fick till en reducering när en motståndare kom fri mot Samba, som feltajmade en utrustning och bollen rullade retligt in i maskorna.

En välspelad första och välförtjänt ledning för hemmalaget.

Halvtid: Nottingham Forest - Leicester City 3-1

Andra halvlek började med ett skott utifrån av Johnson som resulterade i en hörna. Rävarna lyckades få bort bollen genom en målvaktsboxning.

Leicester i sin tur fick en frispark i farligt läge, men den slarvades bort.

En dubbelchans av bortalaget och ett skott som gick strax utanför.

Forest återtog kommandot genom Zinckernagel och Johnson vars skott räddades av målvakten.

Det skulle bli ett fjärde mål för de röda, när Spence riktigt snyggt väggspelar med Zinckernagel och helt ren iskallt placerar kulan intill stolpen.

Hemmalaget var nära ett femte när Lowe sköt ett cross skott just utanför.

Nyförvärvet Sam Surridge fick debutera och fick ersätta en mycket bra Davis.

Med tjugo minuter kvar gjorde bortalaget ett sista desperat försök att komma in i matchen,  med ett skott utifrån som passerade Sambas målbur.

När sju minuter återstod fick Samba göra sin första räddning i matchen.

Det närmade sig slutet och Nottingham Forest var på väg att sparka ut de regerande mästarna ur Fa-cupen.

Slutresultat: Nottingham Forest - Leicester City 4-1

De röda får återigen hemmamatch i den femte omgången, och det blir  Huddersfield som kommer till City Ground.

Nästa match:
Nottingham Forest kommer att få tuffast möjliga motstånd när man reser till grevskapet Lancashire, för att möta ligans så här långt stora överraskning Blackburn Rovers. Laget parkerar just nu på den andra platsen i Championship, vilket innebär direktplats till Premier League. Så det gäller för våra röda hjältar att snabbt komma ner på jorden, efter urladdningen mot Rävarna.

Ben Brereton Diaz:

Jag tänkte skriva några rader om killen som tillhörde Forest mellan 2017-2019, och som först lånades ut till Blackburn, med option att köpa honom.

Det är en otrolig historia bakom hur han blev uttagen i Chiles landslag. Att han började representera det Sydamerikanska laget beroende på att modern var från Chile. Brereton Diaz har på ett år haft en otrolig utveckling som spelare, sedan uttagningen i Chiles landslag.

I omklädningsrummet:
Worrall var överraskande tillbaka efter sin revbensskada mot Leicester, men det är inte säkert att han spelar nästa.

Lolley var också tillbaka tidigare än beräknat, då han satt som avbytare.

Mbe Soh och Mighten är två som ganska snart kan vara tillgängliga.

Grabban är den som inte är aktuell på ett bra tag. Eventuellt mitten eller slutet på mars.

Trolig startelva:
Samba; McKenna, Cook, Worrall; Spence, Garner, Yates, Colback; Zinckernagel; Johnson, Davis

Jan Gustafsson@janne25guss2022-02-08 22:40:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg