Lagbanner
Inför Bristol City - Nottingham Forest

Inför Bristol City - Nottingham Forest

Forest Tv sänder live från Ashton Gate Stadium och matchen mellan Bristol City och Nottingham Forest Lördag 10 mars kl 16:00

Senaste matchen:
Nottingham Forest hade en fullständigt lysande påskhelg med vinster mot Cardiff och Queens Park Rangers, varav den senare var enligt min mening säsongens bästa match. 


Chris Hughton gjorde endast en förändring i startelvan, när Krovinovic ersatte Cafu 

Efter mål från Mighten, Grabban och Garner satte Forest i den ovanliga positionen att leda med tre mål. Det enda smolket i bägaren var en reducering i matchens sista spark.  

De röda radade upp målchanser direkt från början, men man satt och tänkte att det blir som vanligt, dålig effektivt framför mål. De tre bästa möjligheterna hade Grabban, Yates och Krovinovic, och det verkade ändå bli mållöst i första halvlek. Laget hittade dock det så viktiga första målet, när Ameobi gjorde en fin prestation längs högerkanten och vann närkampen mot sin spelare. Han levererade bollen rakt in framför mål, och där dök vårt unga yrväder Mighten upp och stötte in kulan i nätet.

 

Den andra började med Forest i full kontroll. Det andra målet skulle komma redan i matchminut 63, och vår kapten fick då fritt spelrum utanför straffområdet, när han vände på en femöring och placerade lädret otagbart när vänster kryss. Det verkade som självförtroendet ökade rejält kring Hughtons manskap, beroende på att det gick endast sex minuter för mål nummer tre. På en frispark långt till vänster, så slog Garner ett inlägg ganska hårt, och bollen gick förbi samtliga inklusive målvakten rakt in till 3-0. Jag satt och tänkte när var det vi gjorde tre baljor i samma match? Tyvärr för Samba så sprack nollan i slutsekunderna. Nedflyttningsspöket blir mer och mer avlägset, och det kommer inte att behövas så många poäng till.

Matchen:
Nottingham Forest har bortamatch mot Bristol City på Ashton Gate Stadium den här lördagen. Det skiljer endast en poäng mellan lagen som ligger 14:de och 15:de, så om vi vinner kan gå förbi i tabellen. Även rent formmässigt ligger Forest före med två raka vinster och en oavgjord. När det gäller The Robins så har dom tre förluster. Jag känner att ett kryss kan ligga nära till hands, även om hoppet finns att alla tre poäng hamnar hos de röda. COYR!!!

I omklädningsrummet:
Om man tittar på skadefronten så är Figueiredo den enda nya med känningar i ena knät. 

Bong är fortfarande inte aktuell och så inte heller Arter och Lolley. 

Chris Hughton har som mål att klättra i tabellen så långt det går. Efter det kan man summera ytterligare en säsong utan publik.

Min startelva:
Samba - Christie - Worrall - McKenna  - Blackett - Garner - Cafu - Krovinovic - Knockaert - Mighten - Grabban

 

Jan Gustafsson@janne25guss2021-04-09 19:03:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg