Inför: Bristol City - Nottingham Forest

Forest åker ner till Sydvästra England och ställs mot Bristol City. Förhoppningarna är att försöka få med sig tre färska och i så fall Steve Coopers fjärde raka vinst. Forest TV sänder matchen live. Kick-off 20.45 den 19/10

Senaste matchen:
Forest vann hemma mot nykomlingarna Blackpool. 2-1 efter mål av Johnson och Grabban. Gästerna kvittera emellan målen genom Yates. Matchen spelades för ett näst intill fullsatt City Ground som bjöd på riktigt go stämning.

Startelvan var helt identisk med den ifrån vinstmatchen mot Birmingham innan lanslagsuppehållet.
3-4-3 är Coopers medoli med Samba i mål.
Worall-Figo-McKenna
Lowe-Yates-Colback-Spence
Johnson-Grabban-Zinckernagel

Matchen inleddes ganska jämt och med lite små chanser åt vardera håll. I den 22e minuten gör Forest 1-0 genom vår ”Guldklimp” DJ son Brennan Johnson.
Anfallet börjar med en riktigt läcker crossboll från Worall ut på vänsterkanten där Max Lowe (som hade en riktigt lyckad match) kutar runt sin back och slår ett inlägg som Johnson rakar in med högerfoten.
En väldigt rapp omställning som vi bara kunde drömma om under den mörka säsongsinledningen.

Resten av halvleken byts det sedan lite chanser med övervikt åt det röda hållet. Men 1-0 står sig till halvtid.

Redan sju minuter in i andra kvitterar Blackpool. Backlinjen lyckas inte rensa ett inlägg, Gamle Forestspelaren Jordan Gabriel ser till att nicka fram bollen till Yates som slår till på volley.
Istället som har varit fallet innan med Forest att vi har en tendens att vika ner oss i de här lägena, Gasas det istället på.
7 minuter senare är det åter hemmaledning.

Vår notoriska målskytt Lewis Grabban, Grabbs one som det heter. Typiskt Grabbanmål där han står på rätt ställe. Detta efter ett inlägg av den innan nämnde Lowe. Inlägget tar på en spelare och det blir lite flipperspel innan Grabban slår 2-1.
Forest sitter tillbaka lite och Blackpool tar över bollen, innan det i slutet blir mer fart framåt.
Då med tre nyinbytta spelare i Garner, Mighten och Lolley.

Grabban och Lowe är väldigt nära att utöka ledning men 2-1 blir slutresultatet.
Ett försiktigt hopp börjar tändas i mig nu. Detta laget går ju inte att jämföras med den bleka ursäkten till lag vi hade så sent i början av september. Är det en Coopereffekt?

Dagens motståndare:
Bristol City är nog lite definitionen av ett mittenlag i The Championship. Där har de slutat sista 5-6 åren. Det är också så den här säsongen har inleds och har väl till resultaten blandat och gett.
Bland de bättre resultaten på senare tid är ett kryss mot Fulham och en vinst mot QPR.
Senast i lördags blev det torsk hemma mot serieledande Bournemouth.
Laget har några bekantingar i gamle Leicesterspelaren Andy King på mittfältet och våran gamle derbyrival Chris Martin på topp.

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg