Inför Nottingham Forest - Leeds United

Forest får besök av ligatvåan Leeds inför en utsåld arena. Matchen visas i Viasat Sport Extra och Viaplay kl. 18:30

Senaste matchen:

Jag hade stora förhoppningar inför borta mötet med Birmingham, beroende på det fina resultatet mot Brentford. Vår coach var tvungen att göra en ändring på grund av skada på Samba Sow, som ersattes av Ryan Yates. Forest tog tag i matchen och redan i den 18:de minuten kom ledningsmålet genom Tiago Silva, som gjorde sitt första mål i den röda tröjan. Det kändes tryggt och när domaren blåste straff för oss så fanns möjligheten att dubbla ledningen. Vår straffskytt Lewis Grabban slog den men en viss Lee Camp med över 100 matcher för Forest räddar. På något sätt fick Birmingham en riktig injektion av det och i anfallet direkt efter gör dom 1-1. När den andra halvleken startade så började hemmalaget ta för sig mer och mer. Båda lagen hade chanser att ta ledningen, men missade. Det var en tillställning som Grabban vill glömma bort, med tanke på att han sumpade ett antal chanser. När ca femton minuter återstod så tog Birmingham ledningen i en tilltrasslad situation framför mål. Forest tryckte på för en kvittering men förgäves och alla poäng blev kvar i Birmingham.

Matchen:

Nottingham Forest är på väg in i en period av oerhört viktiga matcher. Det är nu det kommer att visa sig om vi på allvar är att räkna med denna säsong. Laget har att möta Leeds, Charlton och West Bromwich i den ordningen. Världens vackraste arena utmed floden Trent får på lördag besök av Leeds United. City Ground kommer att koka och laget måste resa sig efter debaklet mot Birmingham. Motståndarna har tillsammans med WBA visat dålig form de senaste matcherna. Det kommer att bli en tight tillställning och Forest måste fortsätta vinna på hemmaplan. En av våra viktigaste kuggar Samba Sow kan förhoppningvis vara åter, efter att på grund av skada inte kunnat spela sist. Sabri Lamouchi har nu tillgång till de nyförvärv som kom in i januari och även återvändare Tyler Walker, som gjorde ett piggt inhopp mot Birmingham. Jag tycker att förra årets spelare Joe Lolley börjar att hitta formen och kan mycket väl avgöra en sådan match. Tre poäng skulle verkligen göra att de två åtråvärda direkt platserna finns inom räckhåll.

Nyförvärv:
Ut:
Claudio Yacob - Club Nacional Uruguay # Chema - Getafe # Pantilimon - Omnia Nikosia Cypern # Jack Robinson - Sheffield U # Liam Bridcutt - Lincoln # Albert Adomah - Cardiff

In:
Adama Diakhaby - Huddersfield # Nuno Da Costa - Strasbourg # Gaëtan Bong - Brighton # Tyler Walker - Åter efter utlåning till Lincoln

Trolig startelva:

Forest: (4-2-3-1): Samba - Cash - Worrall - Figueiredo - Ribeiro - Watson - Sow - Lolley - Silva - Diakhaby  - Grabban

Jan Gustafsson@janne25guss2020-02-07 21:28:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg