Inför: Nottingham Forest – Luton Town

Forest får besök av hattmakarna från Luton. Siktet är inställt på femte raka utan förlust och gärna en vinst. Forest TV är plattformen för att se matchen live. Avspark kl 20.45 tisdag den 23/11

Senaste matchen:
Reading kvitterade Forest ledning till ett likaresultat 1-1.
Zinckernagel gjorde de första målet i första halvlek och Dann gjorde det andra i andra.
Matchen hade ett gött Championshiptempo och sett till målchanserna kunde den slutat med både hemma och bortaseger.

Startelvan med en ändring sedan Prestonviktorian, Cooper forsatte spela sin alternativskepnad en 4-2-3-1 formation. Mighten fick stryka på foten för Lolley.
Samba
Spence-Worall-McKenna-Lowe
Yates-Colback
Loley-Zinckernagel-Johnson
Grabban

Matchen hade knappt börjat innan Zinckernagel gav sig ut på en dribblingsräd, vilket slutade i 1-0 Forest.
Han plockade upp bollen runt halva, väggade sig vidare, fintade två Reading spelare, kom in i box och drog iväg ett distinkt skott vid målvaktens botre stolpe.
Helt klart ett av årets finaste Forestmål!.

Några minuter senare hade Reading ett bra läge, där Drinkwater drar i väg ett i mitt tycke ganska lätt avslut.
Samba får för sig att sparka bollen rätt ut på en försvarare. Rikoschetten går lyckligt vi inte in.

Kvarten innan halvlek får vi tyvärr inkassera en skada på en av säsongens bästa spelare Max Lowe.
Gaetan Bong (Mannen med tio Forestliv får rycka in). Skadad sägs inte vara så allvarlig, så vi kan nog räkna med Lowe tillbaka till nästa vecka förhoppningsvis.

Reading får ett läge till innan halvtid där Puscas friställs återigen genom en oturlig Rikoschett via bortaspelare.
Samba gör sig stor i kassen och kan avvärja.

I Andra halvlek har Lewis Grabban två gyllene lägen att vinna matchen för Forest.

Det fösta innan Readings kvittering där han springer sig loss på kanten skär in och får till ett halvbra avslut som rensas på linjen.

Efter det kvitterar hemmalaget på en hörna efter ca timmen spelat.
Hörnan är kort slagen, möts med ett resolut avslut och vår markering är väl inte av den bättre skolan.

Minuterna Innan hörnkvittering hade Andy Carroll introduceras i matchen och Reading fick ett helt annat tyck framåt.

Känslan var att Cooper inte nöjde sig med en poäng när han bytte formation till sin vanliga Wingbackuppställning och med kvarten kvar byts Garner in.
Garners första touch i matchen friställer Grabban i hans andra heta läge, lite ur vinkel. Jag hade nog ändå förväntat mig ett mål av dessa två heta Grabban lägen.
Garner fortsatte bra hela inhoppet och borde nog få en startplats mot Luton.

1-1 och det va Forest sjunde raka utan förlust på bortaplan.

Dagens motståndare:
Att tippa Luton Town i år har precis som tabellen visar varit väldigt svårt. Kolumnerna är identisk vad det gäller vinster, oavgjorda och förluster.
I senaste matchen förlorades med 0-2 mot QPR.
Vad gäller målskyttet så har Luton producerat två mer än Forest.
De flesta målen står fronttrion Adebayo (8) och Cornick (7) för.

Laget tränas av Nathan Jones som började sin Lutonresa 2016 i League Two.
Luton är nu en etablerad Championshipklubb som slutade 12a förra säsongen.
Hittar vi någon gammal Forestprofil i laget då?
Jajamän mannen som va fantastik när han kände för det; Henri Lansbury.
Som assisterande tränare har dem en riktig Forestfavorit i Chris Cohen.

Mitt tips till startelva:
Knivigt med tanken på Lowe och Yates bortfall.
Yates borde ersättas av Garner.
Beträffande Vänsterbacken är det ovissare.
Ojeda har ännu inte spelat något för oss. Han fick hoppa in för Paraguay nu i veckan, men jag tror Cooper skyndar långsamt här.
Ett annat nyförvärv är ju Dräger men han verkar var helt ur bilden.
Colback har vikarierat som Vänsterback men du blir det två nya på innermittfältet…Jag landar nog i det tråkiga och opopulära att Bong får ännu en chans.