Inför Nottingham Forest - Middlesbrough FC

City Ground är åter i blickpunkten när Middlesbrough gästar denna onsdag kväll kl 20:00 Ifollow visar direkt

Senaste Matchen:
Nottingham Forest gjorde en lysande insats mot Millwall och vann med 3-1 på City Ground. Laget har nu sju kamper utan förlust, varav dom tre senaste är vinster.

Chris Hughton gjorde hela sju byten från den startelva som besegrade Cardiff i FA-cupen. Endast Worrall, McKenna, Cafu och Ameobi var dom som behöll sin platser, och Knockaert var åter i truppen. Hans lån förlängs säsongen ut.

En sekvens som fastnade på min näthinna, när Mighten fintade bort den ena motståndaren och tunnlande den andra

De röda tog tag i taktpinnen direkt och Christie hade första chansen, men skottet passerade över ribban. Grabban fick nästa möjlighet, dock räddade målvakten hans avslut. Forest fortsatte att pressa och Worrall fick chansen på en misslyckad rensning, men missade från nära håll. Det var en tidsfråga innan vi skulle ta ledningen, och när matchklockan visade på den trettiofjärde minuten. Efter bra förarbete av Sow, så fick Ameobi yta och bollen borrade sig in hörnet, utan chans för målvakten. Kort efter ledningsmålet fick Millwall sin bästa chans genom en nick på hörna. Vår anfallare Grabban stod på mållinjen och rensade bort bollen, och resultatet stod sig halvleken ut.

Den andra började med ett visst övertag för bortalaget, men Nottingham tog åter tag i spelet. Nästa möjlighet hade Cafu på en frispark, tyvärr räddade burväktaren. En finurlig passning från Mighten frispelade Grabban, dock träffade han burgaveln. De röda skulle dubbla målskörden i den sjuttionde efter briljant spel av Ameobi, som väggspelade med Mighten och sedan fick på en rökare rakt upp i krysset. Millwall gjorde trippel byte i ett desperat försök att komma tillbaka. Forest stängde tillställningen när sju minuter återstod av matchen. Cafu slog en hörna som hittade fram till Yates, som styrde bollen i mål via keepern fram till 3-0. Samba fick inte hålla nollan, då en reducering kom i slutet och resultatet blev 3-1.

Matchen:
Nottingham Forest försöker behålla sin goda form när Middlesbrough kommer på besök. De röda har två vinster på hemmaplan och sju utan förlust.

Boro befinner sig på åttonde plats med trettiosex poäng, förlust senast hemma mot Birmingham.

Chris Hughton kan om han vill starta med samma uppställning som senast. Freeman och Bachirou är i full träning och kan bli aktuella i truppen. Colback och Arter är dock inte aktuella ännu, på grund av skador.

Det är helt klart en tuff liga, men jag och andra med mig anser, att den spelmässiga kvaliteten inte har varit direkt imponerande. Jag hoppas givetvis på tre pinnar även i denna match, och att vi kan fortsätta avancera i tabellen. Det skall nämnas att Ameobi fick en plats i omgångens lag. COME ON YOU REDS!

Trolig startelva:
Samba; Christie, Worrall, McKenna, Ribeiro; Sow, Yates; Ameobi, Cafu, Mighten; Grabban

Transferfönstret:

Ännu så länge är det inget klart när det gäller spelare på väg in

-Helt klart är att Ioannou lånas ut till grekiska Aris

-Försvarare Darikwa lämnar för Wigan.

-Låneperioden när det gäller Knockaert förlängs.

Jan Gustafsson@janne25guss2021-01-20 10:37:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg