Inför Nottingham Forest - Preston North End

Nottingham Forest startar det nya året med att resa ca tjugo mil norrut för att möta Preston North End. Matchen finns tillgänglig på Ifollow och spelas lördag 2 januari kl 16:00 Plats Deepdale

Senaste matchen:
Nottingham Forest fick med sig en poäng efter att ha kvitterat i andra halvlek fram till 1-1 mot Stoke City på Bet 365 Stadium.

Chris Hughton gjorde ett byte när Knockaert kom in till förmån för Mighten. Första halvlek började i ett makligt tempo, där Worrall hade första chansen på en hörna från Knockaert i den sextonde minuten. Direkt därpå fick Samba göra en räddning från nära håll. Det resulterade i en hörna som Grabban borde ha nickat bort, men släppte bollen förbi sig. Det i sin tur lurade vår målvakt fullständigt och Stoke tog ledningen. Det var ungefär vad som hände i första.

Dom röda eller för dagen grå lyfte spelet i andra, när Christie hade ett skott som strök den ena stolpen. I den sextiofemte minuten kom så en välförtjänt kvittering, när Knockaert slog ett inlägg och en pressad försvarare i hemmalaget nickade in i eget mål. Jag måste tillägga att det var ett av dom snyggare självmål man sett på länge. Väderförhållandena ändrade sig ju längre tiden gick, med en tjock dimma som drog in över arenan. Jag tycker att vi skulle ha vunnit den här tillställningen, med tanke på att Forest hade dom bästa chanserna att avgöra. Den bästa möjligheten kom från en misslyckad bakåtpassning, som Cafu snappade upp. Helt fri med målisen som fick ut ett ben i sista stund, och bollen gick ut till hörna. Den resulterade i en nick av Figueiredo precis utanför. När domaren blåser i sin pipa, så spikas resultatet 1-1.

Ett stort problem denna säsong är alla missade målchanser som skapas, men som oftast inte ens träffar målet. Hade vi varit effektivare så skulle laget ha legat högre upp i tabellen, än vad som nu är fallet.

Matchen:
Våra motståndare har visat en stigande form, med tre vinster utan att släppa in mål. Laget befinner sig på elfte plats i tabellen med 32 poäng. Det positiva för vår del är fyra utan förlust, men beroende på vår oförmåga att sätta bollen i nät, så är tre av dom oavgjorda. Jag hoppas att McKenna är tillbaka och Figueiredo tar plats på bänken. Frågan är vem spelar längst fram? Tycker att Grabban gjorde en dålig match senast, och Taylors inhopp var inte mycket bättre. En fundering är att ge Guerrero en chans till. Vi måste vara på tårna direkt från start, om vi skall få med oss någonting.

I omklädningsrummet:
Vår manager har inga nya skador att bekymra sig om, utan Colback och Freeman är dom enda som fortfarande inte är aktuella. Den senare kan vara i träning ganska snart.

Transferfönstret:
Öppnar den andra januari och det spekuleras en hel del, så det återstår att se vad som händer.

Trolig startelva:
Samba - Christie - Worrall - McKenna - Ribeiro - Cafu - Sow - Yates - Mighten - Ameobi - Guerrero

Jan Gustafsson@janne25guss2021-01-01 13:27:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg