Inför Nottingham Forest - Reading FC

Ett fullsatt City Ground inväntar Reading på lördag 12 mars kl 16:00 Forest TV gäller

Senaste matchen:
Nottingham Forest besegrade Huddersfield i en mycket välspelad och sevärd åttondelsfinal av Fa-cupen.

De röda tar emot Liverpool i kvarten efter 2-1 på City Ground mot The Terriers.

Vår manager Steve Cooper förändrade på två platser i startelvan, när Max Lowe tog plats istället för Jack Colback. Det blev ändring även på topp, och det blev första starten för Sam Surridge. Lånet från Aston Villa Keinan Davis fick sätta sig på bänken.

Första möjlighet hade Surridge i första matchminuten, men blockerades bort.

Ytterligare åtta minuter senare visade James Garner sina färdigheter, och fick på ett bra skott som blockerades av målvakten. Surridge ytterst nära att komma åt returen.

Strax därpå trodde jag och säkert många med mig, att Surridge gjorde sitt första I den röda matchtröjan. Detta på en delikat cross från Brennan Johnson, men blev mycket tveksamt avvikad för offside.

Istället kom kallduschen bakåt på en hörna, när en dåligt markerad motståndare nickade in ledningen för bortalaget.

En dubbelchans för hemmalaget höll på att ge resultat genom Djed Spence, Garner och Surridge. The Terriers unkom även denna attack.

Motståndarna försökte sig på ett lång skott,  men Horvath var med på noterna.

Trettio minuter in på första kom äntligen kvitteringen, genom samarbete mellan planens två bästa spelare. Garners djupledare hittar formtoppade Yates som fräckt försökte springa mellan mittbackarna. En brytning i sista stund hamnade dock hos Surridge, som iskallt från  snäv vinkel satte kulan i nätet.

Huddersfield kom nära att återta ledningen på en kontring och ett skott i stolpen. En retur men Horvath gör en fin räddning.

I den trettioåttonde minuten fick man en rejäl dos ögongodis, när firma Garner och Yates åter var i hetluften. Ett perfekt inlägg hittar en djupledsspringande Yates i boxen, som nickar helt otagbart för keapern. Forest hade vänt matchen.

En riktigt bra och välspelad första halvlek från båda lagen

Halvtid: Nottingham Forest - Huddersfield 2-1

I inledningen på andra halvlek så försökte Forest öka på ledningen, men det höll på att straffa sig åt andra hållet. Skottet från bortalagets anfallare träffade utsidan på målet.

Garners inlägg hittade McKennas panna, som försökte nå någon inne i straffområdet. Dock utan resultat.

Huddersfield gjorde ett dubbelbyte för att få fart på laget.

De röda hade nästa chans genom Yates som hittade Spence, men Middlesbrough lånet fick inte kontroll på bollen.

Båda lagen gjorde ett antal byten. Surridge som gjorde sitt första mål fick stående ovationer vid bytet.

Vår keeper gjorde en fin räddning på en farlig frispark, och styrde bollen bort från målet. Även nästa situation lyckades vår amerikanska målis avvärja, genom en reflex räddning.

Det tredje målet borde ha kommit  när en frispelad Spence skulle slå bollen i nätet, men skottet gick över.

Garners hörna hittade nästan Cooper i straffområdet,  men The Terriers lyckades avvärja.

Hemmalaget fick ytterligare en jätte chans att utöka sin ledning, när Garner blev lika ren som Spence tidigare och bollen for över även denna gång.

Trots fem minuters tilläggstid så var Forest aldrig direkt hotade, och kunde konstatera att laget var kvartsfinal mot självaste Liverpool på City Ground. Senast det inträffade var 1996.

Slutresultat: Nottingham Forest - Huddersfield 2-1

Nästa match:
Nottingham Forest tar emot Reading på City Ground och det gäller att vara 100% fokuserade på matchen. Om de röda har tänkt att vara med på kvaltåget, så måste det bli tre poäng. De röda ligger på tionde och är fem poäng efter topp sex, men har en match tillgodo på de övriga. Laget har förlorat en match på de senaste nio matcherna.

Reading har det betydligt mer bekymmersamt, och kämpar med näbbar och klor för att hänga kvar I Championship även nästa säsong. Beroende på detta kan laget bli en obehaglig överraskning, och det är ett lag som måste tas på största allvar. Dom ligger på tjugoförsta plats och endast fem pinnar till nedflyttningsstrecket. Har dock ett tufft spelprogramm framöver. Förutom Forest så är det Bournemouth och Blackburn som gäller.

I omklädningsrummet:
Brice Samba är åter efter tre matchers avstängning, men frågan är om Cooper byter burväktare eller inte?

Vem startar på topp? Sam Surridge eller Keinan Davis. Det kan också bli båda i en fyra fyra två formation.

Den enda skadade spelaren just nu är Lewis Grabban, men är inte så långt borta.

Trolig startelva:
Horvath, McKenna, Worrall, Cook, Spence, Lowe, Gates, Yates, Zinckernagel, Johnson, Surridge

Jan Gustafsson@janne25guss2022-03-11 20:22:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg