Lagbanner
Inför Nottingham Forest -  Wycombe Wanderers

Inför Nottingham Forest - Wycombe Wanderers

Nottingham Forest välkomnar Wycombe Wanderers till City Ground på lördag 7 november kl 16:00 och matchen finns att beskåda på Viasats kanaler

Nottingham Forest fick en mycket eftertraktad vinst mot Coventry City med 2-1, efter en dramatisk avslutning.

Senaste matchen:
Vi fick äntligen den så hett eftertraktade hemmavinsten för säsongen, tack vare Taylor’s straffmål på övertid. Detta sedan han själv blivit nerriven i straffområdet. Forest tog en vid tillfället välförtjänt ledning en halvtimme in i matchen, då McKenna gjorde sitt första i den röda tröjan. Det blev dock en fullständig scenförändring i andra när Coventry i stora delar dominerade spelet, och fick sin välförtjänta kvittering i den 57:de minuten. Chris Hughton gjorde hela fyra ändringar i startuppställningen, och in kom Sow, Lolley, Taylor, och Ribeiro. Dom som fick stiga åt sidan var Bong, Yates, Ameobi och Guerrero. Jag måste säga att första var helt ok med våra mått mätt. När sedan andra började hade man förhoppningar om ett ökat tryck från vår sida, men vad fel det blev när motståndarna dominerade långa stunder. Återigen fick vår duktiga målvakt Samba visa sig på styva linan, och med en hel del tur. Jag kom att tänka på sista matchen mot Stoke, då vi blev fullständigt handlingsförlamade. Coventry sågade sig igenom ett oorganiserat försvar gång på gång. Varför det blir så här? Det kan jag inte svara på.När det närmade sig slutet så tappade bortalaget bollen på mitten och Taylor fick fritt fram mot mål, men stoppades ojust med straff som följd. Han slog den iskallt vid målvaktens högra stolpe, och om det var rättvist kan diskuteras men det blev tre pinnar in på kontot.

Matchen:
Nottingham Forest spelar sin andra match i rad mot ännu en nykomling när Wycombe Wanderers kommer till City Ground. Dom båda lagen har inte mött varandra särskilt ofta, senast i ligacupen 2011/12(vinst Forest 4-1). Trots vinst senast så var den andra halvleken inte alls bra. Det som vår gaffer måste fundera på är vilken formation fungerar bäst.

1. Vem skall spela i den så kallade nummer 10 rollen? Sist spelade Freeman och även Lolley har haft positionen. En möjlighet är att återigen köra med två forwards, även om det inte fungerade så bra mot Derby.

2. Den andra frågan är mittfältare? Sow och Colback spelade senast, men det finns andra lösningar. Jag tycker att Yates skall starta och varför inte med Arter.

3. Försvaret? Jag tycker fortfarande att Figo och McKenna inte samarbetar bra. Jag vidhåller att McKenna och Mbe Soh såg bättre ut eller kanske dags för Dawson.



Vänsterback är det inget snack om Ribeiro helt klart.

När det gäller skador så kommer nog ingen tillbaka innan efter det internationella avbrottet. Wycombe vann borta mot Birmingham med 2-1 i veckan, men parkerar på nedflyttningsplats för tillfället. Ännu en vinst skulle minska trycket på laget och som vanligt är jag optimistisk och tror vi vinner. COYR!!!

Min startelva:

Forest: (4-4-2): Samba - Christie - McKenna - Mbe Soh - Ribeiro - Yates - Arter - Knockaert - Lolley - Guerrero - Taylor

Jan Gustafsson@janne25guss2020-11-07 11:51:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg