Inför Sheffield United - Nottingham Forest

Nottingham Forest reser till den gamla stålstaden Sheffield för att möta stadens stolthet. Matchen spelas på Bramall Lane lördag 14 maj kl 16:00 Viasat är det som gäller

Senaste matchen:
Nottingham Forest kryssade sista matchen i grundserien mot Hull. Det slutade 1-1 och båda målen kom på övertid

Resultatet inbar att de röda slutade på en fin fjärde plats. Nu väntar ett dubbelmöte med Sheffield united.

Nottingham Forest reste för möta Hull City i den sista omgången av Championship. Coach Steve Cooper gjorde hela sju ändringar i startelvan.

Fyra spelare behöll sina platser från matchen mot Bournemouth. Det var Brice Samba i målet, kapten Joe Worrall, James Garner och Philip Zinckernagel på mittfältet.

Alla sex reserverna fick nu chans att visa upp sig, med Jonathan Panzo i sin första start i den röda tröjan.

Från start för första gången gjorde också Richie Laryea och Tobias Figueiredo tog åter plats i backlinjen.

Cafu gjorde sin första start, sedan Cooper tog över taktpinnen. Joe Lolley fick plats till vänster, och längst fram kamperade Alex Mighten och Xande Silva.

De röda startade matchen som trea i tabellen på bättre målskillnad än Huddersfield.

Hull fick en hörna inom tre minuter, men bortalaget lyckades avvärja och startade en kontring. Silva fick bollen på mitten och hittade Zinckernagel till höger, men anfallet rann ut i sanden.

Nästa farlighet var från hemmalagets Allayhar Sayyadmanesh, som kom igenom beroende på att Worrall tappar balansen. Dock en fin glidtackling av Figueiredo som stoppar motståndarens framfart.

Ett visst tryck från Forest runt Hulls straffområde, och Garner hittar nästan Cafu nära målet, men tyvärr ingen nät känning.

Mightens cross passning hittar inte någon röd spelare. Zinckernagel får på ett skott som blockeras bort.

Mighten får på ytterligare en cross, denna gången från vänster kanten. Åter rensning av Hull.

En farlig frispark tilldelas Garner, som spelar in bollen framför mål, men varken Worrall eller Panzo kommer åt den.

Nästa möjlighet var signerat av Allayhar som kom ytterst nära att peta in bollen i mål, men han kolliderade med Samba och anfallet dog ut.

När en halvtimma var spelad fick bortalaget en trippel hörna, och den tredje blev farligast. Lolley avslutade med ett curlande skott utanför.

Hull försökte svara med en hörna, som plockades ner av Samba. Han startade ett anfall genom en lång utspark som hittade Mighten. Anfallaren fick bollen  under kontroll, men tacklades precis i skott ögonblicket.

När klockan passerat trettosju minuter var de röda åter nära genom Zinckernagel, men även den chansen avvärjdes.

Innan halvtidsvilan fick Forest sin bästa möjlighet genom Lolley och Mighten, men halvleken slutade mållöst.

Halvtid: Hull City - Nottingham Forest 0-0

Hemmalaget gör sitt första byte i pausen, när Lewis Coyle ersatte Ryan Longman.

De röda fortsatte att trycka på mot hemmalaget, mot läktaren där 3500 egna supportrar stod. Bra spel av Mighten gav utrymme för Lolley att slå en cross passning, men bollen hamnade i famnen hos Nathan Baxter.

Fem minuter in på andra får Silva felträff i en bra position, efter en cross från Zinckernagel.

Forest hade tryckt tillbaka Hull, men en kontring höll på att resultera för hemmalaget. Callum Elder fick på en bra cross passning mot Allayhar, men trots friläge går skottet över.

Domaren visar det första gula kortet till Figueiredo, som bryskt fäller Allayhar.

Steve Cooper gör ett dubbelbyte halvvägs in I andra halvlek, när Brennan Johnson och Sam Surridge ersätter Panzo och Silva.

Lagen byter målchanser och först ut var Zinckernagel, vars volley går utanför. Allayhars skott blir tamt och går rakt på Samba.

Laryea bröt igenom från höger, men hans cross passning blev för lång. Spelet fortsatte att bölja och Coyle fixade en hörna för hemmalaget, dock resultatlös.

Nästa på tur var Johnson som drog sin försvarare, men skottet återigen utanför.

När endast femton minuter återstod så fick de röda sin bästa chans genom Zinckernagel och Johnson. Målvakt Baxter lyckades avvärja, men inte bättre än att Surridge fick chansen. Återigen en räddning av burväktaren.

Hull svarade med att Keane Lewis-Potter nickar över på Allayhars cross passning.

Båda coacherna gjorde sina sista byten runt minut sjuttiosju, när Djed Spence ersatte Laryea. I Hull var det färdigspelat för Allayhar och Richard Smallwood, och från bänken kom Tom Huddlestone tillsammans med Tom Eaves.

Båda lag skapade målchanser för att kunna vinna. Först ut var Surridge med en nick, men Baker i målet hade inga problem. Cafu testade lyckan med ett skott, återigen över. Hemmalaget ville inte vara sämre, så den nyss inhoppande Eaves nickade även han över.

Lolley fixade fram ännu en resultatlös hörna, och Eaves  försökte sig på ett genombrott, men Spence var i vägen.

En kalas passning av Huddlestone frigjorde Lewis-Potter, som fick lagets bästa målchans. Han tog i för kung fosterland, och bollen for över.

De röda svarade snabbt genom Surridge cross passning till Mighten, vars chans från nära håll avvärjdes av Baxter.

Forest var fokuserade på att vinna matchen, när endast fyra minuters tilläggstid återstod började det hända saker.

I den andra minuten blev bortalaget tilldelad en straff,  genom Surridge som stal bollen från Huddlestone och fälldes.

Brennan Johnson fick  målvakten Baxter att kasta sig åt fel håll, och det var hans sjuttonde denna säsong.

Ledningen stod sig inte speciellt länge, eftersom hemmalaget direkt på avspark kvitterade genom Lewis-Potter.

När Huddersfield besegrade Bristol City, så innebar det att de röda till slut hamnade på en fjärde plats. Den bästa placeringen sedan 2010.

Beroende på andra resultat i övriga matcher, så blir det Sheffield united som Forest möter. Den första matchen spelas den fjortonde maj kl 16:00 på Bramall Lane, med den andra på City Ground tisdag den sjuttonde maj kl 20:45.

Slutresultat: Hull City - Nottingham Forest 1-1

Nästa match:
Nottingham Forest är ett av lagen som ska göra upp om en plats till Premier League.
I ett dubbelmöte så spelar de röda mot Sheffield United. Att det kommer att bli en jämn fight skvallrar grundseriens båda 1-1 matcher om.

Med tanke på den katastrofala starten som Forest hade, så måste man säga att det faktum att laget spelade mot Bournemouth om andra platsen är helt otroligt. Nu blev till slut fjärde plats, men redan när tre omgångar återstod var de redan playoff klara.

När det gäller Sheffield United så var det i sista omgången som laget kunde hämta ut kval biljetterna. Man besegrade visserligen självaste Fulham med klara 4-0, men man möter en oinspirerad motståndare. Det är frågetecken för den tidigare Forest spelaren Billy Sharp.

Jag tänker sticka ut hakan och säga att Nottingham Forest ska vara favoriter, och det med tanke på hur laget genomfört säsongen. Att man dessutom besegrar Arsenal(1-0) och regerande mästarna Leicester(4-1) i Fa-cupen, och åker ut mot Liverpool(0-1). Jag tycker att det säger allt om den kapacitet som de röda besitter.

I omklädningsrummet:
När det gäller skador så hoppas Cooper att trion Steve Cook, Ryan Yates och Jack Colback kan spela, trots små blesyrer.

Enligt uppgifter är Lewis Grabban, Keinan Davis och Max Lowe inte aktuella mer denna säsong, men man kan aldrig så noga vet när det gäller Cooper.

Trolig startelva:
Samba; McKenna, Cook, Worrall; Spence, Garner, Yates, Colback; Zinckernagel; Johnson, Surridge

Jan Gustafsson@janne25guss2022-05-13 23:00:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg