Inför: Tottenham Hotspur - Nottingham Forest

Lördag kl 4 spelar Forest ny bortamatch i London. Tottenham Hotspur står för motståndet och matchen visas på viaplay

Senaste matchen:
Everton kom till City Ground och fick med sig en poäng…eller missade att ta alla tre
Det var så det kändes: att vi var nöjdare med att inte förlora medans Liverpoollaget behövde en vinst.
Gästerna ledde matchen två gången, Brennan kvitterade två gånger.

Demarai Gray gjorde 1-0 på straff i 10e minuten
Brennan Johnson kvitterade nio minuter senare.
Everton tog pånytt ledningen genom Abdoulaye Doucouré (29)
Brennan Johnson kvitterade ännu en gång i 77e minuten.

City Ground har ju varit en riktigt hemmaborg, Forest har varit svårslagna och publiken helt magisk.
Den här söndagsmatchen kändes någonting udda.
Publiken verkade inte på bettet och inte heller hemmaspelarna.

Hela tillställningen hade lite av en championship karaktär med heta dueller och ett högt tempo.
Säkerligen väldigt underhållande för den neutrala åskådaren.
Med Forestögon var hela första halvlek var jobbig att se på, Forestspelarna hade problem i passningsspelet och var inte tillräckligt påslagna.

Redan i tionde matchminuten tog Everton ledning.
Jonjo Shelvey fällde en Evertonspelare helt onödigt och klumpigt i ytterkant av boxen.
Straff och reprisbilderna visar att den var helt korrekt.

Forest repar sig egentligen inte alls på hela halvleken, men våra två trollgubbar Gibbs & Johnno fixar ändå en kvittering.
Ca tio minuter efter bortaledningen väggar sig Gibbs-White fram till ett avslut. Brennan Johnson slår in returen.

Tio ytterligare minuter senare tar Everton ledning på nytt.
Efter väldigt dåligt försvarspel, där Forest lyckas förlora två nickdueller.
Remo Freuler tappar/skiter i att ta sin markering och Doucouré nickar in 1-2

Underläge i halvtid och Cooper brukar vanligtvis veta hur man twistar lite på laget för en förändring. Dock inte den här matchen.
Forest spelar för all del upp sig i andra halvlek och jagar på för en kvittering.

Bytena Cooper gör är förvånansvärda:
Shelvey som ser helt slut ut, får spela hela matchen.
Colback som var väldigt nyttig och krigade på blir istället utbytt.

Wood byts ut mot Dennis.
Jag räknade till 0 lyckades passningar av Dennis på alla tjugo minuter anfallaren fick denna gången.
Vi på SF-redaktionen är helt förundrade över hur Dennis får chans på chans framför Surridge!

Cooper gjorde tre byten alla i 69e minuten och ett av dem blev väldigt lyckat.
Ryan Yates comebackade och lyckades på den korta stunden veva igång hela City Ground och jagad fram bollen till Johnson kvittering.

En kvart innan slutet byter Felipé ett Everton anfall och Forest kontrar snabbt via Johnno och Yates.
Yates får bollen i ytterkant av boxen kolla upp och släpper bollen tillbaka till Brennan Johnson.
Johnson skickar upp bollen i krysset helt otagbart för Pickford i Evertonkassen.

Efter målet går båda lagen för seger och det var som skrivet innan säkerligen väldigt underhållande för den neutrale, själv satt jag med hjärtat i halsgropen.

Sammanfattningen är att Forest inte förlorade mot en bottenkokurrent.
Väldigt viktigt och differensen ner till strecket är nu fyra poäng.

Helgens motståndare:
Tottenham ligger på en fjärde plats och krigar nu enbart för en CL-plats.
I veckan som gick åkte Contes lag ur både FA-cupen och Champions League.
Mars månad har varit bedrövlig för Londonlaget, de ovan nämnda debaklena plus en förlust senast i ligan mot Wolves.

Missnöjet har börjat sprida sig i Tottenham och frågan är väl hur länge ordförande Levi håller sig mig Antonio Conté som manager.

Normalt sett till våran helt usla bortaspel och resultat mot topplagen skulle jag säga att vi är utan chans i London.
Något säger mig ändå att är någon gång i ska möta Spurs, så är det här läget inte dumt.

Lägg även till att Forest gjorde två riktigt bra matcher mot Spurs den här säsongen.
Första i ligan, där Forest spelade riktigt bra…bara det att Harry Kane var ännu bättre den matchen och sänkte oss med 2-0
Andra mötet var i ligacupen i november, där vi faktiskt slog Spurs
Efter det började den dåvarande mycket dåliga nerflyttningsformen omvandlas till den nuvarande mycket mer hoppfulla tillvaron.

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg