Lagbanner
Nottingham Forest - En nostalgisk resa bland före detta spelare

Nottingham Forest - En nostalgisk resa bland före detta spelare

När man varit supporter till ett fotbollslag i många år, och alltid till 100% stått bakom klubben oavsett vad som händer, så kommer det Garibaldi Röda laget från East Midlands förevigt ha en speciell plats i våra hjärtan. Många spelare från alla delar av världen, har haft äran att bära den vackra tröjan genom åren. Forest-redaktionen tänkte därför göra en minnesresa bland spelare, som har gjort avtryck i klubben på ett eller annat sätt. Först ut blir Paul McGregor

Paul McGregor är en engelsk musiker och före detta professionell fotbollsspelare.



Han föddes den 17:de  december 1974 i Liverpool, men familjen flyttade till Nottingham vid tre års ålder, och där fick han sin utbildning genom klubbens akademi.

McGregor gjorde 30 matcher för de röda och nätade 3 gånger, blir mest ihågkommen bland supportrarna för målet mot Lyon i UEFA-cupen. I kvartsfinalen väntade Bayern München, som till slut vann hela turneringen.

Den unge britten hade Frank Clark som tränare den mesta tiden, men fick även på gott och ont träffa legenden Brian Clough. Det var en tid då vår demon coach kämpade mot sitt alkoholmissbruk och sin psykiska ohälsa. 

Paul blev en favorit för Clough, mycket beroende på sin målproduktion i ungdomslagen. Trots alla underliga sysslor som ”blondie” fick utföra, som att rasta Cloughs hund eller tappa upp ett bad till coachen, så tycker McGregor att det var en ära att ha  spelat under Brian Clough som gaffer. 

Vid sidan av fotbollen så hade Paul en karriär som musiker, och startade britpop bandet Merc(under skoltiden), som blev mycket populära. Han var dock övertygad att den runda bollen var prio ett, och att vara sångare skulle komma i andra hand.



När Nottingham Forest anlitade Ron Atkinson som ny tränare 1999, så försvann McGregors möjligheter att spela fotboll i The Tricky Trees för alltid. På första träningen samlade Atkinson samtliga spelare, och basunerade högt och tydligt ut” att rockstjärnor kommer inte någonsin att spela med honom som tränare”. Då visste Paul att hans tid på Trentside var över. 

Beroende på mindre och mindre speltid blev den unge anfallaren utlånad två gånger, först till Carlisle och sedan till Preston. 

McGregor såldes till Plymouth Argyle(division 3) 1999, och det gav honom ett rejält lyft. Säsongen 99/00 blev Paul klubbens bästa målskytt med 16 mål(2 hattrick), och mottog priset som bästa spelare. Tyvärr dalade formen betänkligt, och den unge engelsmannen gick på fri transfer till Northampton Town.

Tiden i League one laget blev en ren katastrof för McGregor, då tränaren Kevan Broadhurst och en del skador tog död på fotbollen, enligt honom själv.

 

Paul McGregor avslutade sin fotbollskarriär vid 29 års ålder. Musiken blev därmed det centrala för honom, och då bildades punkbandet Ulterior 2006.

Paul höll sig borta från fotbollen i fem år, innan en vän bad honom hjälpa till att träna ungdomar.

Driver en podcast ihop med komikern och Forest supportern Matt Ford - Reservoir Red Dogs.

Jan Gustafsson@janne25guss2024-02-21 14:35:00
Author

Fler artiklar om Nottingham