Lagbanner

En skrällpoäng med bitter eftersmak

Notts skrällde och tog en poäng mot serieledarna. Dessvärre gick alla andra resultat i omgången åt fel håll. De svartvita befinner sig nu bara tre poäng från nedflyttningsstrecket.

Ledningen har flera gånger under de senaste matcherna efterlyst krigare och det fick de sannerligen i lördagens match. Notts-spelarna slet som djur hela matchen och det oavgjorda resultatet var på intet sätt orättvist. Notts var även nära att ta alla tre poängen när Michael Johnson i den 66:e minuten sköt från nära håll efter en hörna, men Peterboroughs målvakt gjorde en kanonräddning.
- Vi förtjänade en poäng och jag är nöjd med att vi inte släppte in något mål. Hela laget gjorde en fantastisk match, en prestation att vara stolta över säger Notts assisterande manager Dave Kevan.

Laget formerades helt enligt fredagens gissning, det vill säga med Silk som terrier på innermittfältet, Lee som tyngd på topp och den debuterande Corden på vänsterflanken. Lyckade drag skulle det visa sig. Den rutinerade BBC-korrespondenten Colin Slater, med över 2000 Notts-matcher innanför västen, använde ord som ”den bästa matchen under McParland” och ”kanske var detta vändningen”.
- Corden är ett ständigt hot i offensiven och jag är nöjd med hans insats. Lees tyngd var välbehövlig. Silks arbete görs mest i det tysta men han tillför aggressivitet, säger Kevan nöjt om ändringarna inför matchen.

Om poängen mot Peterborough var glädjande var de andra resultaten i omgången raka motsatsen. Mansfield, Wrexham och Macclesfield vann sina matcher vilket innebär att Notts nu befinner sig på 22:a plats. Mansfield har dessutom en match mindre spelad och Wrexham har två mindre. Avståndet ner till det så fruktade nedflyttningsstrecket är nu bara tre poäng. Ett avstånd som har minskat successivt genom hela säsongen. Frågan är om Notts kommer att kunna hejda fallet. Just nu känns det inte så även om dagens match var flera steg framåt jämfört med de senaste resultaten.
- Backlinjen var utmärkt idag. De bröt anfall och kastade sig och täckte skott. De behöver göra det även i fortsättningen. Slåss vi som idag i fortsättningen kommer vi klara oss, förutspår Kevan.

Att Notts fortsätter göra så här bra insatser i fortsättningen är däremot ingenting att hålla i när åskan går. Kontinuitet har inte varit ett ledord under säsongen om man säger så. Det kommer krävas en hel del stålnerver men framför allt att laget börjar producera framåt. En upprepning kan tyckas men det är till stor del oförmågan att göra mål som lett till den prekära situationen som Notts har hamnat i. Det här kan låta lite som en domedagspredikan, men det är lite så det känns. Notts har inte lyckats vinna när det verkligen har behövts hittills under säsongen och som det ser ut nu kommer nedflyttningsstriden avgöras när lagen möter varandra inom en snar framtid. Jag bävar för mötena mot Mansfield, Wrexham och Bury. Detta kan vara den sista säsongen som professionell klubb……

Härnäst väntar däremot Rochdale nästa lördag på hemmaplan. Hittills har hemmaplan varit allt annat än en fördel för skatorna.
- Jag önskar att jag visste varför det är så, då hade vi ordnat det. Det är frustrerande. Den här matchen ger killarna självförtroende, vi får bygga vidare på det och är nästan tvungna att ta full poäng i nästa match säger Kevan.

Per Brandt2008-03-15 21:11:00
Author

Fler artiklar om Notts County