Lagbanner

Tre ljus i mörkret inför lördag

Efter katastrofresultatet i lördags gäller det att hitta ljuspunkter i det hotande mörkret. På lördag väntar Wycombe på hemmaplan i en match som kan säkra kontraktet eller skicka ner Notts under strecket. Här är i alla fall tre bra besked.

När hjärtat för de svartvita, mittbacken Michael Johsnson, tvingades utgå i halvtid senast såg genast Notts försvarsspel mycket mer darrigt ut. Och som säkert alla vet vid det här laget släppte man även in ett förödande mål i matchens slutskede. Ledningen och Johnson själv var väldigt förtegna inledningsvis om hur pass allvarlig skadan var. Men det verkar som att Johnson kommer kunna vara spelklar på lördag.
- Det är inte en allvarlig skada så först och främst är det bra nyheter. Han visar bra friskhetstecken men vi kommer följa honom noga och vi hoppas att han ska kunna vara med på lördag, säger Notts läkare John Haselden.

Johnsons erfarenhet betyder mycket för den hårt pressande truppen och hans närvaro på planen är nästintill ett måste på lördag.
- Jag tycker att man kunde se under matchen mot Wrexham att en eller två spelare kände av pressen. Det är upp till sådana som mig själv, stora Jason Lee och ledningen att hålla killarna lugna och spelandes efter deras bästa nivå, säger hjärtat själv.
Det är dags att lägga den senaste matchen bakom sig och koncentrera sig helhjärtat på ett resultat på lördag anser Johnson.
- Om vi kan få resultat mot dom så minskar det pressen i den sista matchen mot Chesterfield, säger han.

Och till sin hjälp för att säkra kontraktet får Notts-spelarna än en gång stöd från the Kop-läktaren. Precis som i den senaste matchen mot Accrington kommer Notts, i samråd med polisen, tillåta hemmasupportrarna att stå på läktaren som annars är reserverad för bortasupportrarna.
- Vi måste försöka med allt som vi kan för att inspirera spelarna till seger, säger Notts ordförande John Armstrong-Holmes.
Notts manager Ian ”Charlie” McParland var mycket glad över beslutet.
- Det är fantastiska nyheter. Stödet från The Kop hjälpte otvivelaktigt spelarna mot Accrington och om det har samma effekt på lördag är det obetalbart, säger han.
Han får även stöd av spelarna.
- Fansen har en viktig roll på lördag, ju högre de är desto mer driver det oss. Vi vet att vi har ett jobb att ta hand om ändå men om vi kan få den hjälpande handen kan det göra skillnaden, tycker Stephen Hunt.

Den tredje goda nyheten är att lånet från Peterborough, anfallaren Danny Crow, stannar säsongen ut. Han skulle egentligen ha återvänt nu men Notts har fått dispens för de två återstående matcherna. Crow uttryckte själv glädje över att få stanna och hjälpa Notts att säkra kontraktet. Även han ser framemot matchen på lördag och är exalterad över att återigen få höra hemmafansen från the Kop.
- Lördagsmatchen är självklart otroligt viktig mot ett bra lag, Wycombe, men jag vet att vi kan vinna. Förhoppningsvis kan vi, med stödet bakom mål, ge tillbaka något åt fansen för de har varit fantastiska mot mig personligen och mot laget som helhet, säger Crow.
Återstår att se om dessa nyheter är vad som behövs för att Notts äntligen ska säkra kontraktet.

Per Brandt2008-04-22 18:40:00
Author

Fler artiklar om Notts County