Nyförvärv 4:  Panutche Camará
Panutche Camará ansluter på lån från Ipswich Town och blir således Charltons fjärde nyförvärv den här sommaren.

Nyförvärv 4:  Panutche Camará

The Addicks fortsätter att rusta spelartruppen inför säsongen som väntar. Dean Holden kan idag addera klubbens fjärde förstärkning och det är den centrala mittfältaren Panutche Camará det handlar om, som ansluter på ett säsongslångt lån från Ipswich Town.

Charlton Athletic kunde under dagen glatt och stolt presentera sitt fjärde nyförvärv inför säsongen 2023/24. Den, för divisionen, välkände mittfältaren Panutche Camará hämtas in på ett lån från Ipswich Town som sträcker sig över kommande säsong. Han har tilldelats tröjnummer åtta och är redan igång med att träna med laget på Sparrows Lane.
 


26 åringen (född 1997), som är landslagsman för Guinea-Bissau, säger själv så här om att tillhöra Charlton tillfälligt framöver:
- “First of all I would like to thank Charlton for the opportunity to join this football club. My conversations with the Manager were very good. He showed me the project and that’s why I signed. I can’t wait to start and meet the fans.”

Panutche Camarás föddes i staden Canchungo, Guines-Bissau, men hans fotbollskarriär inleddes av förklarliga skäl i Portugal – ett land Guinea-Bissau har stark anknytning till sedan kolonialismens tid0. Loures (2014-15) och Vitória de Guimaraes (2015-16) är klubbarna han står ha varit registrerad för där, innan flyttlasset gick till England och Barnsleys (2016-17) akademi.

I Barnsley blev det inget genombrott utan Camará fick börja sin seniorkarriär lite längre ner i näringskedjan, närmare bestämt i Dulwich Hamlet (2017) och Isthmian League Premier Division. Sedan skulle det visserligen räcka med ett halvår och 15 matcher där, för reklam lyckades han gör för sig och Crawley Town slog till för att ta honom till EFL och League Two. I Crawley blev det tre säsonger (2017-20) och över hundra framträdnanden.

Sedan togs ytterligare ett steg upp i seriepyramiden när Plymouth plockade med sig honom in i League One och där kom det riktigt ordentliga genombrottet under två säsongers tid (2020-22). Camará fick en central roll i det Plymouth som snabbt växte och klättrade uppför League Ones tabell. Efter säsongen 21/22 var han definitivt en av divisionens främsta på sin position, och det fick ett hårdsatsande Ipswich Town att köpa loss honom inför förra säsongen – en säsong där Plymouth och Ipswich sedan båda firade uppflyttningar till Championship.

Dessvärre skulle inte flytten till Ipswich bli något vidare för Camarás personligen. Skador trasade sönder hela säsongen och det blev bara sammanlagt fyra matcher för klubben. Av den anledningen hakar han nu inte på klubben upp till andradivisionen, utan han har i stället löst en utlåning till Charlton för att förhoppningsvis åter få briljera på en nivå där vi vet att han kan prestera.

Dean Holden, Manager, angående sitt nytillskott:
- “Pan is an excellent addition as he offers us something different in the middle of the park. He’s a good ball carrier who plays with real dynamism and is equally adept in both his defensive and attacking responsibilities."

- “He’s a player I’ve admired for a long time for his selfless attitude to do what’s required for the team and his willingness to leave absolutely everything out on the pitch. I’m really looking forward to working with him.”
 
Kommentar
Harry Isted, Lloyd Jones, Alfie May och nu Panutche Camará. Ja, det är faktiskt till klang och jubel som Camará har presenterats och anslutit till Charlton. Klubben, som befinner sig mitt uppe i ett ägarbyte, har än så länge verkligen levt upp till sina antydningar om vad transfermarknaden ska genera till klubben den här sommaren – och det är definitivt något som även värvningen av Camará spelar in i. Bara skruva tillbaka tiden ett år så presenterades enbart spelare hämtade från League Two, vilket sedan gjorde sitt tydliga avtryck under säsongen. Nu har det enbart anlänt spelare som vi har kvitto på har presterat på den här nivån i närtid.

Det är svårt att som supporter inte bli exalterad över det här lagbygget hittills, och för första gången på länge känns det som att Charlton – med Dean Holden vid rodret – faktiskt vet vad de gör och att det är förtroendeingivande. Camarás ankomst både spetsar och breddar alternativen på det centrala mittfältet och jag talar för alla med insyn i League One när jag skriver att George Dobson, Scott Fraser och Panutche Camará är ett bra tremannamittfält för divisionen.

Den stora uppgiften för klubben och ledarteamet blir nu att hålla Camará fri från skador och att verkligen få ut max av honom under året som han nu är här. För med den breda repertoar som han besitter som spelare så bör det inte vara några problem att få honom att passa in i laget – annars hade nog inte Holden ens velat ha in honom. Camará kan nämligen i en roll på centralt mittfält vinna boll, fördela boll och transportera boll. Det sistnämnda är kanske det som är sinnebilden av honom efter hans två magnifika säsonger i Plymouth – att smidigt ta sig ur en trång situation och sedan flyta förbi motståndare utan att knappt notera dem. Sedan är det klart att den senaste uteblivna säsongen i Ipswich lämnar sina frågetecken, men i den här stunden väljer man såklart att tro att det här enbart kan sluta bra!

Välkommen, Panutche
   

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-07-18 21:40:38
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson