Lagbanner
Ny VM-seglats bakåt i tiden
Jairzinho är en de största Old Schoolprofilerna i VM-historien

Ny VM-seglats bakåt i tiden

Fyra år kan tyckas vara en lång tid. Men när man tittar tillbaka på förra världsmästerskapet och Sveriges relativa framgångar där samt Frankrikes väg mot guldet så förstår att en period på fyra år kan gå ganska fort. Nu, en pandemi senare och med ett regresserande svenskt landslag, så är vi åter framme vid ett globalt mästerskap. Det ska vi naturligtvis inte låta gå obemärkt förbi.

Qatar alltså….
 
När det stod klart att fotbolls-VM skulle gå i Qatar, hur mycket korruption som låg bakom beslutet, och att det skulle gå under vår vintertid. Ja, då fick den kärleksnerv man har till fotboll i allmänhet och i detta fall VM i synnerhet, ett riktigt avbräck. Ser man dessutom det ur ett Old School-perspektiv så blir man riktigt ledsen. Inte sällan är det ju några av våra allra största och tyngsta Old School-namn( ingen nämnd och ingen glömd) som har fingrarna med i den stora kakburken som FIFA dukar fram. Vi som har Old School och fotbollshistoria som en av våra stora glädjeämnen och drivkrafter hittar emellertid alltid vägar framåt(eller i vårt fall bakåt). Dags för VM-nostalgi igen.

För fyra år sen, våren 2018, så sjösatte vi här på Old School en VM-satsning där vi synade gamla klassiska VM-mål, VM-matcher, förbundskaptener m.m. Utöver detta ”arrangerade” vi ett fiktivt Old School-VM där vi tog ut trupper med 23 spelare som skulle varit aktiva mellan VM 1958 och VM 1994, allt för att hitta den där riktiga nostalgikänslan.

Och även om jag på förhand i något svagt ögonblick har svurit dyrt och heligt att jag minsann inte ska följa den här jäkla skitturneringen, så är jag såpass realistisk att jag kommer att sitta där och se det mesta ändå. Många gånger kommer jag också att ha de retrospektiva Old-Schoolbrillorna på mig.
Det kommer att bli nya listor, nya trupper och nya funderingar kring gamla VM-händelser. Det kanske kommer bli en och annan reviderad lista/trupp också. Bland annat minns jag “stormen” 2018 över min svenska trupp som ansågs lite väl Göteborgsinfluerad. Gå gärna in i artikelarkivet från 2018 för att ta del av de gamla alstren.

Nu kör vi! 
 

Jon Lidberg2022-10-13 12:55:03
Author

Fler artiklar om Old School Football