Osäkerhet kring Wijnaldums framtid?

Osäkerhet kring Wijnaldums framtid?

Georginio Wijnaldum har endast tio månader kvar på sitt nuvarande kontrakt. Båda parterna har under en längre tid legat i förhandlingar men har trots det inte nått någon överenskommelse. Det som kan anses vara lite oroväckande är att trots den långa förhandlingen verkar ingen överenskommelse ligga runt hörnet. Det finns ingen ny information att hämta och nästintill inga som helst uppdateringar kring situationen.

Problemet ska fortfarande vara att parterna inte kommer överens om längden på kontraktet samt att klubben inte möter hans löneanspråk. Wijnaldum själv ska kräva något som skulle kunna gå under en "big-money deal" som ska täcka 3–4 år till i den röda tröjan. Klubben ska i sin tur inte ha lämnat förhandlingsbordet i och med dom kraven men kan bara acceptera det ena eller det andra. Det vill säga antingen en kortare kontraktslängd med högre lön eller en längre kontraktslängd med lägre lön.
 
Parterna såg länge ut att komma överens om ett avtal som skulle knyta Wijnaldum till klubben i 2–3 år framöver med en option för klubben att förlänga med ytterligare ett år. Så under en längre period ansågs ett nytt kontrakt vara en självklarhet. Men trots allt har ingenting hänt och sedan en tid tillbaka finns det ingen konkret information att hämta in om situationen.
 
Wijnaldum har varit en nyckelspelare för Klopps Liverpool sedan han kom till Merseyside sommaren 2016. Det går också att argumentera för att spelaren befinner sig i sin ”prime”. Hade Wijnaldum varit ett par år yngre (han fyller 30 hösten 2020) så hade förmodligen ett avtal varit i hamn i ett relativt tidigt skede. Hade han varit ett par år äldre hade kontraktsförhandlingarna också garanterat sett annorlunda ut.
 
Känslan just nu är att detta börjar närma sig den situation som klubben befann sig i med Emre Can häromåret. I det liknande fallet med Can så fick klubben ut det maximala från spelaren under hela kontraktstiden för att sedan låta honom lämna gratis till Juventus när kontraktet löpt ut. Att en spelare lämnar gratis innebär dessutom en ordentlig bonus vilket kan komma att locka Wijnaldum bort från den röda delen av Merseyside i slutändan.
 
Det ser ut som klubben står inför ett vägskäl där det finns flera olika vägar att ta. Den första är nog det mest självklara, att parterna kommer överens och att Gini förlänger. Den andra är att likt Emre Can låta Wijnaldum spela klart sitt kontrakt för att sedan lämna som bosman sommaren 2021. Den sista är att sälja spelaren redan nu i sommar för att undvika att han lämnar gratis nästa sommar.  
 
Källa: liverpool.com

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-08-07 12:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool